H Iταλία παίρνει μέτρα για ευαίσθητους στόχους, μετά την επίθεση στο Βερολίνο

H Iταλία παίρνει μέτρα για ευαίσθητους στόχους, μετά την επίθεση στο Βερολίνο Facebook Twitter
0

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας αποφασίστηκε στην Ιταλία, μετά τις επιθέσεις στο Βερολίνο και την 'Αγκυρα. Σύμφωνα με τον Τύπο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «παθητικά μέτρα ασφαλείας», με κιγκλιδώματα και άλλα μέσα ικανά να εμποδίζουν την είσοδο, κυρίως σε «ευαίσθητες περιοχές» σε μεγάλα φορτηγά. Όταν οι αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, θα μπορεί να αποφασίζεται ακόμη και η ακύρωση εκδηλώσεων ή δημοσίων συναντήσεων.

 

Ο νομάρχης του Μιλάνου, Aλεσάντρο Μαραγκόνι, δήλωσε ότι πρόκειται να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το όλο σχέδιο, σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία, απαγορεύοντας στα φορτηγά να προσεγγίζουν σημεία στα οποία θα συγκεντρώνεται πλήθος τουριστών, κατοίκων ή πιστών. Αναμένεται να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και όλοι οι υπόλοιποι νομάρχες της χώρας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι έκανε γνωστό ότι η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας, τις ημέρες αυτές θα είναι διαρκώς ενεργή.

 

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει ο κίνδυνος μηδέν και η εγρήγορση κατά της τρομοκρατίας είναι πάντα ιδιαίτερα υψηλή», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM