H Αυστραλία χαρακτηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις τη Χεζμπολάχ και την νεοναζιστική ομάδα The Base

H Αυστραλία χαρακτηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις τη Χεζμπολάχ και την νεοναζιστική ομάδα The Base Facebook Twitter
AP
0

Η Αυστραλία χαρακτήρισε την νεοναζιστική οργάνωση The Base και τη Χεζμπολάχ, το λιβανέζικο σιιτικό ισλαμιστικό πολιτικό κόμμα και μαχητική ομάδα, ως τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο χαρακτηρισμός αυτός καθιστά παράνομο για οποιονδήποτε να είναι μέλος της The Base, της ομάδας λευκής υπεροχής που δημιουργήθηκε το 2018 ή της Χεζμπολάχ. Όποιος καταδικαστεί ως μέλος μπορεί να φυλακιστεί έως και 25 χρόνια.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα μέρος στην Αυστραλία για βίαιο εξτρεμισμό. Δεν υπάρχει καμία αιτία –θρησκευτική ή ιδεολογική– που να δικαιολογεί τη δολοφονία αθώων ανθρώπων», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Κάρεν Άντριους σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Η Χεζμπολάχ δεν πιστεύεται ότι δραστηριοποιείται στην Αυστραλία ενώ οι αρχές είπαν ότι η The Base έχει επιδιώξει ενεργά να αναπτύξει δράση στη χώρα.

Η Άντριους αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσα μέλη της The Base υπάρχουν στην Αυστραλία. Η ομάδα δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση στον Καναδά και τη Βρετανία.

Η σύμμαχος των ΗΠΑ, Αυστραλία βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό μετά από μια σειρά επιθέσεων «μοναχικών λύκων» τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για να κυριαρχεί ως το 2028: Συγκέντρωσε 600 εκατ. δολάρια, στοχεύει το 1 δισ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί τεράστια πολιτική επιρροή ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του 2026, επιδιώκοντας να διατηρήσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι και το 2028
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ