Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent σταματούν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα

Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent σταματούν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα Facebook Twitter
EPA - Φωτό αρχείου
1

Στη δέσμευση ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα προχωρούν κορυφαίοι οίκοι μόδας μεταξύ των οποίων Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent.

Οι κορυφαίοι οίκοι είναι μεταξύ των brand που ανήκουν στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Kering, ο οποίος θα επιβάλει νέες κατευθυντήριες γραμμές από το 2020, διασφαλίζοντας ότι όλα τα μοντέλα με τα οποία θα συνεργάζεται θα είναι άνω των 18 ετών.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί τόσο στις διαφημιστικές εκστρατείες όσο και στις επιδείξεις μόδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φρανσουά Ανρί Πινό.

«Ως παγκόσμιος όμιλος πολυτελών ειδών, συνειδητοποιούμε την επιρροή που ασκούμε στις νεότερες γενιές, ειδικότερα από τις εικόνες που παράγουν οι οίκοι μας» τόνισε. «Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα».

Η ηλικία των μοντέλων υπήρξε μια συνεχής πηγή διαμάχης στη βιομηχανία της μόδας, με έναν κοινό οδηγό που δημοσιεύθηκε το 2017 από τον Kering και τον LVMH -τον όμιλο, στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Louis Vuitton, Fendi και Givenchy- να καθορίζει ηλικιακό όριο των μοντέλων τα 16 έτη.

Η νέα απόφαση εντάσσεται σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η υγεία και η ευημερία των νεαρών μοντέλων της βιομηχανίας της μόδας.

«Κατά την άποψή μας, η φυσιολογική και ψυχολογική ωριμότητα των μοντέλων ηλικίας άνω των 18 ετών φαίνεται πιο κατάλληλη για τον ρυθμό και τις απαιτήσεις που έχει αυτό το επάγγελμα» δήλωσε η Μαρί-Κλερ Ντέβο, επικεφαλής διεθνών θεσμικών υποθέσεων στον Kering.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Διεθνή / Ινδονησία: Συζητήσεις για αμφιλεγόμενο σχέδιο νοσηλείας 2.000 ανθρώπων από τη Γάζα

Την ίδια στιγμή ορισμένοι εθνικοί ισλαμικοί ηγέτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ξεγελάστηκε» από το Ισραήλ και θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις εγγυήσεις για την επιστροφή των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί τη χώρα σε μαζική κινητοποίηση εν μέσω απειλών των ΗΠΑ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καλεί σε μαζικές κινητοποιήσεις εν μέσω απειλών των ΗΠΑ

«Αποφάσισα ότι το Σάββατο και την Κυριακή θα οργανώσουμε μεγάλες κινητοποιήσεις (...) για να στείλουμε μήνυμα στον ιμπεριαλισμό: Ως εδώ με τις απειλές σας!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Όχι, όχι δεν κανετε καποιου είδους ακτιβισμο "Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα». Πηγή: www.lifo.gr", αντικειμενικοποιησατε σεξουαλικα για κερδοσκοπικους σκοπους ανηλικα παιδια, βγαλατε φραγκα και τωρα το είδατε "ευαισθητοι", κατι μου λεει οτι δεν θα πεσω απο τα συνεφα αν σε μερικους μηνες ακουσουμε τιποτα περιεργα για τον χωρο της μοδας και ανηλικα κοριτσια.