Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent σταματούν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα

Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent σταματούν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα Facebook Twitter
EPA - Φωτό αρχείου
1

Στη δέσμευση ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία με ανήλικα μοντέλα προχωρούν κορυφαίοι οίκοι μόδας μεταξύ των οποίων Gucci, Alexander McQueen και Saint Laurent.

Οι κορυφαίοι οίκοι είναι μεταξύ των brand που ανήκουν στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Kering, ο οποίος θα επιβάλει νέες κατευθυντήριες γραμμές από το 2020, διασφαλίζοντας ότι όλα τα μοντέλα με τα οποία θα συνεργάζεται θα είναι άνω των 18 ετών.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί τόσο στις διαφημιστικές εκστρατείες όσο και στις επιδείξεις μόδας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φρανσουά Ανρί Πινό.

«Ως παγκόσμιος όμιλος πολυτελών ειδών, συνειδητοποιούμε την επιρροή που ασκούμε στις νεότερες γενιές, ειδικότερα από τις εικόνες που παράγουν οι οίκοι μας» τόνισε. «Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα».

Η ηλικία των μοντέλων υπήρξε μια συνεχής πηγή διαμάχης στη βιομηχανία της μόδας, με έναν κοινό οδηγό που δημοσιεύθηκε το 2017 από τον Kering και τον LVMH -τον όμιλο, στον οποίο ανήκουν οι οίκοι Louis Vuitton, Fendi και Givenchy- να καθορίζει ηλικιακό όριο των μοντέλων τα 16 έτη.

Η νέα απόφαση εντάσσεται σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η υγεία και η ευημερία των νεαρών μοντέλων της βιομηχανίας της μόδας.

«Κατά την άποψή μας, η φυσιολογική και ψυχολογική ωριμότητα των μοντέλων ηλικίας άνω των 18 ετών φαίνεται πιο κατάλληλη για τον ρυθμό και τις απαιτήσεις που έχει αυτό το επάγγελμα» δήλωσε η Μαρί-Κλερ Ντέβο, επικεφαλής διεθνών θεσμικών υποθέσεων στον Kering.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Όχι, όχι δεν κανετε καποιου είδους ακτιβισμο "Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να προωθήσουμε τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στον κλάδο πολυτελών ειδών και ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα ενθαρρύνει τους άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα». Πηγή: www.lifo.gr", αντικειμενικοποιησατε σεξουαλικα για κερδοσκοπικους σκοπους ανηλικα παιδια, βγαλατε φραγκα και τωρα το είδατε "ευαισθητοι", κατι μου λεει οτι δεν θα πεσω απο τα συνεφα αν σε μερικους μηνες ακουσουμε τιποτα περιεργα για τον χωρο της μοδας και ανηλικα κοριτσια.