Ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci εμφανίζεται μετανιωμένος για το πουλόβερ «blackface» λέγοντας ότι ο ρατσισμός δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή του.

 

Ο Alessandro Michele, σε μια επιστολή προς τους εργαζόμενους του οίκου, εκφράζει τη θλίψη του για όσους στεναχώρησε και «είδαν σε ένα από τα δημιουργικά έργα μου μια απαράδεκτη προσβολή».

 

 

 

 

Το μαύρο πουλόβερ με το ζιβάγκο και το άνοιγμα σε σχήμα στόματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά έπαψε να πωλείται.

 

 

Ο Michele έγραψε ότι δεν ήταν εμπνευσμένο από το blackface, αλλά από τον αείμνηστο Leigh Bowery, έναν εκκεντρικό καλλιτέχνη και σχεδιαστή μόδας που συχνά χρησιμοποιούσε φανταχτερό μακιγιάζ.

 

O καλλιτέχνης από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Alessandro Michele για το πουλόβερ:

 

 

 

 

 

Ανεξαρτήτως, λέει ο Michelle, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το πουλόβερ και για το πώς το ερμήνευσε ο κόσμος.

 

Η εταιρία Gucci ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας  ότι ήταν προσηλωμένη στο να στηρίζει την ποικιλομορφία την οποία θεωρεί «θεμελιώδη αξία που πρέπει να τηρηθεί πλήρως και να είναι σεβαστή και στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης που λαμβάνουμε».

 

Το πουλόβερ με μπαλακλάβα του Gucci δεν είναι η μόνη περίπτωση μόδας που απασχόλησε ως ρατσιστική καθώς μόλις χθες η Κέιτι Πέρι κατηγορήθηκε για ρατσιστικά παπούτσια!