Αποκαλύφθηκε τι έγραψε ο σχεδιαστής του Gucci για το πουλόβερ που προκάλεσε αντιδράσεις

Αποκαλύφθηκε τι έγραψε ο σχεδιαστής του Gucci για το πουλόβερ που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
Alessandro Michele
1

Ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci εμφανίζεται μετανιωμένος για το πουλόβερ «blackface» λέγοντας ότι ο ρατσισμός δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή του.

Ο Alessandro Michele, σε μια επιστολή προς τους εργαζόμενους του οίκου, εκφράζει τη θλίψη του για όσους στεναχώρησε και «είδαν σε ένα από τα δημιουργικά έργα μου μια απαράδεκτη προσβολή».

Αποκαλύφθηκε τι έγραψε ο σχεδιαστής του Gucci για το πουλόβερ που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter

Το μαύρο πουλόβερ με το ζιβάγκο και το άνοιγμα σε σχήμα στόματος, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά έπαψε να πωλείται.

Ο Michele έγραψε ότι δεν ήταν εμπνευσμένο από το blackface, αλλά από τον αείμνηστο Leigh Bowery, έναν εκκεντρικό καλλιτέχνη και σχεδιαστή μόδας που συχνά χρησιμοποιούσε φανταχτερό μακιγιάζ.

O καλλιτέχνης από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Alessandro Michele για το πουλόβερ:

Αποκαλύφθηκε τι έγραψε ο σχεδιαστής του Gucci για το πουλόβερ που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
Αποκαλύφθηκε τι έγραψε ο σχεδιαστής του Gucci για το πουλόβερ που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter

Ανεξαρτήτως, λέει ο Michelle, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το πουλόβερ και για το πώς το ερμήνευσε ο κόσμος.

Η εταιρία Gucci ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας  ότι ήταν προσηλωμένη στο να στηρίζει την ποικιλομορφία την οποία θεωρεί «θεμελιώδη αξία που πρέπει να τηρηθεί πλήρως και να είναι σεβαστή και στην πρώτη γραμμή κάθε απόφασης που λαμβάνουμε».

Το πουλόβερ με μπαλακλάβα του Gucci δεν είναι η μόνη περίπτωση μόδας που απασχόλησε ως ρατσιστική καθώς μόλις χθες η Κέιτι Πέρι κατηγορήθηκε για ρατσιστικά παπούτσια!

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια