Στον αγώνα της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Γκρέτα Τούνμπεργκ εκτός από φίλους έχει κάνει και πάρα πολλούς εχθρούς με γνωστότερο επικριτή της τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

 

Στον απόηχο των επιθέσεων που δέχεται η 16χρονη μαθήτρια, ένα σατιρικό σποτάκι έρχεται να δώσει τη λύση: μία νέα τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους haters που μισούν την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ο γνωστός κωμικός Μαρκ Χάμφρις και ο σατιρικός συγγραφέας Έβαν Γουίλιας, παρουσίασαν τη νέα «υπηρεσία», δίνοντας τη δική τους απάντηση στους ισχυρούς, διάσημους και μη ενήλικες, που εξαπολύουν μύδρους για την μαθήτρια από την Σουηδία.

 

Γραμμή βοήθειας για τους haters της Γκρέτα Τούνμπεργκ: Τη μισείτε; Πάρτε τηλέφωνο

 

«Γεια σας, είμαι μεσήλικας και αντιμετωπίζω ένα ντροπιαστικό πρόβλημα. Εξοργίζομαι εντελώς παράλογα με ένα κορίτσι από τη Σουηδία που θέλει να σώσει τον πλανήτη», λέει στον φακό ο πρώτος «ασθενής». «Ευτυχώς, πλέον υπάρχει ένας αριθμός που μπορώ να καλέσω».

 

«Αν είστε ένας μεγάλος άνδρας που έχει ανάγκη να φωνάζει σε μικρά κορίτσια για κάποιο λόγο, η γραμμή βοήθειας Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι εδώ για να σας ανεχθεί», συνεχίζει το σποτάκι, παρουσιάζοντας οργισμένους άνδρες να διαμαρτύρονται επειδή η Γκρέτα Τούνμπεργκ προειδοποιεί ότι το τέλος του κόσμου, θα είναι το τέλος του κόσμου! «Για αυτό πριν αρχίσετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα στα σχόλια κάποιου άρθρου, επιτρέψτε σε ειδικούς να αξιολογήσουν την κατάστασή σας. Θα σας αφουγκραστούμε, όσο γελοίοι κι αν ακούγεστε», 

 

Απολαύστε το σατιρικό σποτάκι: 

 

 

«Οι haters είναι πιο ενεργοί και δραστήριοι από ποτέ, μου επιτίθενται για την εμφάνισή μου, τα ρούχα μου, τη συμπεριφορά μου και τις διαφορές μου. Σκαρφίζονται κάθε πιθανό ψέμα και θεωρία συνωμοσίας (...) θέλουν απελπισμένα να μη μιλάμε για το κλίμα και την οικολογική κρίση» έγραφε πριν λίγες ημέρες η 16χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, μετά από μία ακόμα ειρωνεία του Τραμπ που την χαρακτήριζε «μικρό, πολύ χαρούμενο κορίτσι». 

 

Κατά της ανήλικης μαθήτριας είχε ταχθεί και ο Γάλλος μεγιστάνας και CEO του ομίλου LVMH, Μπερνάρ Αρνό κατηγορώντας την Γκρέτα Τούνμπεργκ για καταστροφολογία. Όμως εκείνη δεν φαίνεται να πτοείται: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ενήλικες επιλέγουν να σπαταλούν τον χρόνο τους κοροϊδεύοντας και απειλώντας εφήβους και παιδιά επειδή αυτά προωθούν την επιστήμη, όταν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό αντ' αυτού», έγραφε πρόσφατα στο Facebook.

 

«Υποθέτω ότι θα πρέπει, απλά, να νιώθουν ότι απειλούνται από εμάς. Όμως ο κόσμος ξυπνά. Τα λέμε στους δρόμους την Παρασκευή!»