Την αναβολή της επιστροφής των υπαλλήλων στα γραφεία ανακοίνωσε η Google στις ΗΠΑ, εξαιτίας της παγκόσμιας ανησυχίας που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη «Όμικρον».

 

Η εταιρεία είχε ορίσει τις 10 Ιανουαρίου ως την ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινούσε ένα νέο υβριδικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίαςΩστόσο, οι εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως ανέτρεψαν τα όποια σχέδια του κολοσσού.

 

Ο αντιπρόεδρος ασφαλείας της Google, Chris Rackow, ενημέρωσε μέσω e-mail τους εργαζομένους πλήρους απασχόλησης ότι θα περιμένουν μέχρι το νέο έτος, οπότε και θα εκτιμηθεί πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια σε ένα «σταθερό, μακροπρόθεσμο εργασιακό περιβάλλον».

 

Όπως αναφέρει το CNBC, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται έπειτα από αρκετές αναβολές και καθώς οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους της εταιρείας αναμενόταν να επιστρέψουν στα γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το σχέδιο της Google για επιστροφή στο γραφεία «ναυάγησε» κατά το παρελθόν, λόγω ενός μικρού αριθμού εργαζομένων, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθετή της στην πολιτική εμβολιασμού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία.

 

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο δηλώνουν έντονα την ανησυχία τους ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον, θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο μεταδοτική από προηγούμενα στελέχη.

 

Με πληροφορίες από CNBC