Γκρέμισαν το ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα

Γκρέμισαν το ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα Facebook Twitter
4

Κατεδαφίστηκε τελικά από μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας ο ναός του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας.

Πριν από την αιφνίδια κατεδάφιση που έγινε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, είχαν προηγηθεί συνομιλίες μεταξύ των πιστών και εκπροσώπων της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί λύση.


Η εκκλησία, αλλά και οι πολίτες, μιλώντας στα αλβανικά ΜΜΕ, υποστήριξαν, ότι κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης δεν ισχύει νομικά ώστε να δικαιολογηθεί η κατεδάφιση του ναού.

Γκρέμισαν το ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χειμάρρα Facebook Twitter


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι αλβανικές αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της περιοχής, Κότσιο Κοκεδήμα, ο οποίος έγραψε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας "SHEKULLI", που ο ίδιος εκδίδει, ότι το φθινόπωρο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Αυλώνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του καθολικού ιεραποστόλου.

https://www.himara.gr/

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ