Γκιουλέν για Ερντογάν: «Θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν»

Γκιουλέν για Ερντογάν: «Θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν» Facebook Twitter
EPA
2

«Θα έχει κακό τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», προειδοποιεί ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας, επικεντρώνεται στην εμπλοκή του Ερντογάν στην Λιβύη.

«Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες;»

Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, «η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η Τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της».

Ο ιμάμης δήλωσε ακόμη πως ο τούρκος πρόεδρος εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του. «Ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν» είπε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

 Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ζητά την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση αυτή.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια