Γκάουκ: Οι λαϊκιστές θα σπάσουν τα δόντια τους

Γκάουκ: Οι λαϊκιστές θα σπάσουν τα δόντια τους Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γερμανίας θεωρεί ότι η δημοκρατία στη Γερμανία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίσει τα λαϊκιστικά ρεύματα. Αυτή την εποχή διατρέχει την χώρα "ο ένας ή ο άλλος φόβος", ο οποίος αφομοιώνεται από λαϊκιστικά κινήματα , "αλλά θα σπάσουν τα δόντια τους με τη γερμανική δημοκρατία. Δεν θα κερδίσουν", είπε ο Γιόακιμ Γκάουκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung.

 

Ο Γερμανός πρόεδρος εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αντιδημοκρατικές πλειοψηφίες στη Γερμανία, ούτε κανένας κίνδυνος για την πολιτική σταθερότητα λόγω της πολυδιάσπασης του κομματικού συστήματος. Θα πρέπει όμως, σε ορισμένα θέματα τα κόμματα να επαναπροσδιορισθούν "και να επικοινωνούν πιο συστηματικά".

 

Ο Γκάουκ είπε επίσης ότι ρεύματα τα οποία προσπαθούν να μετατρέψουν τις ανησυχίες των πολιτών σε μια οπισθοδρομική πολιτική υπάρχουν αυτόν τον καιρό παντού. Θα ευχόταν όμως η Γερμανία "να είχε μείνει αλώβητη από αντιδραστικές ή εθνικολαϊκιστικές παρορμήσεις". Πάντως, συγκρινόμενη με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία παραμένουν ακόμα πάρα πολύ σταθερά στη Γερμανία. Αυτά που βλέπουμε στην Αμερική με γεμίζουν ανησυχία", πρόσθεσε.

 

Ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα παραδώσει την προεδρία με ένα θετικό αίσθημα, "επειδή η Γερμανία είναι σταθερή". Εύχεται εν τούτοις για το μέλλον "περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της" και λιγότερο "φόβο για αλλαγές."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

odontiatros

Διεθνή / Πώς από έναν απλό πονόδοντο διαγνώστηκε με καρκίνο

Η περιπέτεια ενός άνδρα που δεν μπορούσε να κλείσει ραντεβού με οδοντίατρο στο βρετανικό σύστημα υγείας- με 800 άτομα στη λίστα αναμονής- και τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει για τη διάγνωση και να προλάβει το μοιραίο
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ