Γκάουκ: Οι λαϊκιστές θα σπάσουν τα δόντια τους

Γκάουκ: Οι λαϊκιστές θα σπάσουν τα δόντια τους Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γερμανίας θεωρεί ότι η δημοκρατία στη Γερμανία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίσει τα λαϊκιστικά ρεύματα. Αυτή την εποχή διατρέχει την χώρα "ο ένας ή ο άλλος φόβος", ο οποίος αφομοιώνεται από λαϊκιστικά κινήματα , "αλλά θα σπάσουν τα δόντια τους με τη γερμανική δημοκρατία. Δεν θα κερδίσουν", είπε ο Γιόακιμ Γκάουκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung.

 

Ο Γερμανός πρόεδρος εξακολουθεί να θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αντιδημοκρατικές πλειοψηφίες στη Γερμανία, ούτε κανένας κίνδυνος για την πολιτική σταθερότητα λόγω της πολυδιάσπασης του κομματικού συστήματος. Θα πρέπει όμως, σε ορισμένα θέματα τα κόμματα να επαναπροσδιορισθούν "και να επικοινωνούν πιο συστηματικά".

 

Ο Γκάουκ είπε επίσης ότι ρεύματα τα οποία προσπαθούν να μετατρέψουν τις ανησυχίες των πολιτών σε μια οπισθοδρομική πολιτική υπάρχουν αυτόν τον καιρό παντού. Θα ευχόταν όμως η Γερμανία "να είχε μείνει αλώβητη από αντιδραστικές ή εθνικολαϊκιστικές παρορμήσεις". Πάντως, συγκρινόμενη με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία παραμένουν ακόμα πάρα πολύ σταθερά στη Γερμανία. Αυτά που βλέπουμε στην Αμερική με γεμίζουν ανησυχία", πρόσθεσε.

 

Ο Γερμανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα παραδώσει την προεδρία με ένα θετικό αίσθημα, "επειδή η Γερμανία είναι σταθερή". Εύχεται εν τούτοις για το μέλλον "περισσότερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της" και λιγότερο "φόβο για αλλαγές."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM