Γκάμπριελ: Ο Τραμπ απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου

Γκάμπριελ: Ο Τραμπ απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου Facebook Twitter
0

«Βιώνουμε έναν ηγέτη των ΗΠΑ, ο οποίος απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου», είπε σε συνέντευξή του στο δεύτερο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Zίγκμαρ Γκάμπριελ.


«Η Δύση έγινε κατά ένα μέρος μικρότερη τις τελευταίες μέρες. Οι 7 μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες θα μπορούσαν να είχαν υποστηρίξει τις βασικές αρχές του δυτικού κόσμου, όχι με την γεωγραφική του σημασία, αλλά υπό την έννοια των κοινωνικών ιδεωδών όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία της γνώμης, αλλά κυρίως την ισχύος του διεθνούς δικαίου και όχι του δικαίου του ισχυροτέρου», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.


«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος σε σημαντικά θέματα δεν εναρμονίζεται πλέον με μας στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να υπεραμυνθεί των ιδεωδών του δυτικού κόσμου και γι' αυτό η Γερμανία πρέπει να συμβάλει, ώστε να καταστεί ισχυρότερη. Ιδίως, πρέπει να σταματήσουμε να περιφρονούμε τους άλλους και να τους δασκαλεύουμε. Το κάναμε τα τελευταία χρόνια πολύ συχνά», τόνισε.


Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ώστε να είναι κανείς υπερήφανος για την Ευρώπη: πουθενά στον κόσμο δεν ζουν πιο δημοκρατικά, πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα πουθενά στον κόσμο».


Η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες, ώστε να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κάτι που είναι προς το συμφέρον και της ίδιας, επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ, ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM