Γκάφα Ερντογάν: Στο tweet για την Τριπολιτσά, επέλεξε πίνακα από άλλη μάχη

Γκάφα Ερντογάν: Στο tweet για την Τριπολιτσά, επέλεξε πίνακα από άλλη μάχη Facebook Twitter
0

Την άλωση της Τριπολιτσάς θυμήθηκε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως στην ανάρτηση που έκανε υπέπεσε σε γκάφα: τη συνόδευσε με πίνακα από άλλη μάχη. 

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος. 

Όμως, ο πίνακας με φωτογραφία του οποίου συνόδευσε την ανάρτησή του, ήταν από άλλη μάχη. Πρόκειται για έργο του Georg Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742. Ο εν λόγω πίνακας απεικονίζει τη μάχη του Πετροβαραντίν. 

Η εν λόγω μάχη έγινε στις 5 Αυγούστου 1716, κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το φρούριο του Πετροβαραντίν, το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των Αψβούργων, σύμφωνα με το Wikipedia. 

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το φρούριο, που ήταν στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων- το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας- αλλά υπέστησαν ήττα από στρατό που είχε το μισό μέγεθος από το δικό τους. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ