Γιοτ Ρώσου ολιγάρχη που κατασχέθηκε στη Σαρδηνία εξαφανίστηκε από το λιμάνι

Γιοτ Ρώσου ολιγάρχη που κατασχέθηκε στη Σαρδηνία εξαφανίστηκε από το λιμάνι Facebook Twitter
0

Γιοτ πολυτελείας που ανήκει σε Ρώσο ολογάρχη και είχε κατασχεθεί στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται πως εξαφανίστηκε μυστηριωδών από τη Σαρδηνία όπου ήταν ελλιμενισμένο. 

Το 22 μέτρων Aldabra ανήκει στον Dmitry Mazepin, τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη εταιρείας ορυκτών λιπασμάτων και πατέρας του πρώην οδηγού της Formula 1 Nikita Mazepin.

Το σκάφος, που κοστολογείται μεταξύ 700.000 και 1.000.000 ευρώ, βρισκόταν στο λιμάνι Όλμπια και είχε κατασχεθεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Mazepin εντάχθηκε στη λίστα των κυρώσεων. Παρέμεινε εκεί επί τριμήνου, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε πριν επιβεβαιωθεί και επισήμως ότι ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη. 

«Ο Mazepin γνώριζε πως ήταν στη λίστα (σ.σ. των κυρώσεων) αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την περίοδο κατά την οποία εργαζόμασταν για να επιβεβαιώσουμε πως τού ανήκε, καθώς χρειάστηκε να κάνουμε έρευνα για την αλυσίδα του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος» είπε πηγή από την ιταλική αστυνομία. 

«Ήμασταν στη διαδικασία επιβεβαίωσης, όταν το πήραν» συμπλήρωσε. 

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Mazepin μίσθωσε κάποια ξένη εταιρεία, που με τη σειρά της αποτάθηκε σε Ιταλό καπετάνιο, ο οποίος επιφορτίστηκε με τη μετακίνηση του γιοτ από την Ιταλία. Φέρεται να έκανε μία σύντομη στάση στην Τυνησία, αλλά από εκεί και ύστερα δεν έχει γίνει γνωστή η πορεία του. 

Τόσο ο ολιγάρχης, όσο η ιδιωτική εταιρεία και ο καπετάνιος, ο οποίος δηλώνει ότι δεν γνώριζε σε ποιον ανήκει το πλοίο, είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα 500.000 ευρώ για την παράνομη μετακίνησή του. 

Το πλοίο δεν είχε αποχωρήσει ποτέ από τα νερά της Σαρδηνίας και η εξαφάνισή του κρίνεται από τις Αρχές ως απόδειξη για την πρόθεση του ιδιοκτήτη να το εξαφανίσει. 

Πλην του γιοτ, ο Mazepin διατηρεί και μία βίλα στην περιοχή που έχει κατασχεθεί, ενώ το ίδιο έχει γίνει και με ένα πολυτελές αυτοκίνητο αξίας 600.000 ευρώ - πρόκειται για αλεξίσφαιρο όχημα που είναι ανθεκτικό και στα εκρηκτικά - το οποίο ανήκει στον Alisher Usmanov, πρώην μέτοχο της ποδοσφαιρικής ομάδας Arsenal. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ