Γιατί ο Φάουτσι φοβάται και προειδοποιεί πως έρχεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Γιατί ο Φάουτσι φοβάται και προειδοποιεί πως έρχεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να καταγράψει «αύξηση των κρουσμάτων» κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες.

Ο λόγος που εκφράζει αυτή την ανησυχία είναι το γεγονός πως εκατομμύρια άνθρωποι επιστρέφουν σπίτι τους μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών. Μιλώντας την Κυριακή, είπε ότι «δεν ήταν πολύ αργά» για εκείνους που δεν έχουν ταξιδέψει ακόμη για να βοηθήσουν στον περιορισμό του ιού φορώντας μάσκες και διατηρώντας κοινωνικές αποστάσεις

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και περισσότεροι από 266.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τον Νοέμβριο έχει ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια, διπλασιάζοντας τον αριθμό που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών συνήθως είναι η μεγαλύτερη σε μετακίνηση ταξιδιωτών γιορτή στις ΗΠΑ. Πέρυσι, περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από τα αεροδρόμια της χώρας την εβδομάδα των διακοπών. Οι ειδικοί της υγείας κάλεσαν τους ανθρώπους να περάσουν την φετινή γιορτή στο σπίτι τους, αλλά αυτή την εβδομάδα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ κατέγραψαν την πιο πολυσύχναστη περίοδο μετά τα μέσα Μαρτίου.

Εκτιμάται πως από 800.000 έως ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες περνούσαν ημερησίως από τα σημεία ελέγχου αεροδρομίων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αρχής Ασφάλειας Μεταφορών. «Σχεδόν σίγουρα θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων λόγω αυτού που συνέβη με τα ταξίδια», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN.


Σε μια άλλη τηλεοπτική εμφάνισή του, συνέστησε τους ταξιδιώτες να τεθούν μόνοι τους σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα εάν είναι δυνατό. Η Δρ Ντέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της πανδημίας του Λευκού Οίκου, επανέλαβε τους φόβους του Φάουτσι λέγοντας στο CBS News ότι οι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει πρέπει να αποφύγουν τις συναντήσεις με άτομα άνω των 65 ετών και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το κύμα μετάδοσης που θα ακολουθήσει.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, λέει ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν ξανά τον Δεκέμβριο, εβδομάδες αφότου έκλεισαν για δεύτερη φορά. Οι γονείς είχαν παραπονεθεί ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια είχαν αρχίσει να λειτουργούν, αλλά όχι τα σχολεία. Την ερχόμενη εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων πρόκειται να συζητήσουν τη διάθεση του εμβολίου με την ομάδα, που ονομάζεται Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης. Ο Φάουτσι είπε ότι το εμβόλιο προσέφερε «φως στην άκρη του τούνελ».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM