Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ενήλικες παράτυπους μετανάστες στην Καλιφόρνια

Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ενήλικες παράτυπους μετανάστες στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Η πρώτη πολιτεία που παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε κάποιους ενήλικες παράτυπους μετανάστες θα γίνει η Καλιφόρνια. 

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ενήλικες μετανάστες που έχουν εισέλθει στη χώρα παράτυπα αφού οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, έλαβαν τη σχετική απόφαση.

Το νομοσχέδιο αυτό, το εκτιμώμενο κόστος του οποίου είναι 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πρέπει να υιοθετηθεί από τα δύο σώματα της πολιτείας και να επικυρωθεί από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι πρόκειται να το υπογράψει.

Βάσει του νομοσχεδίου θα παρέχεται δωρεάν ιατρική κάλυψη σε όλους τους παράτυπους μετανάστες ηλικίας 19 με 25 ετών –περίπου 100.000 άνθρωποι- μέσω του Medi-Cal, του προγράμματος ασφάλισης που διαθέτει η πολιτεία για τους πιο φτωχούς πολίτες.

«Η Καλιφόρνια πιστεύει ότι η υγεία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα», επεσήμανε η γερουσιαστής του Λος Άντζελες Χόλι Μίτσελ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM