Για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται από τις ΗΠΑ ο υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας

Για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται από τις ΗΠΑ ο υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας Facebook Twitter
EPA
0

Για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται από τις ΗΠΑ, ο υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μανχάταν ο Τάρεκ Ελ Αϊσάμι κατηγορείται στη Νέα Υόρκη ότι παρέκαμψε τις κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με την παράνομη δραστηριότητα διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Ελ Αϊσάμι «χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας του για να εμπλακεί σε διεθνές εμπόριο ναρκωτικών» και «παρέκαμψε τις κυρώσεις και παραβίασε το νόμο για τους βαρόνους των ναρκωτικών», δήλωσε ειδικός πράκτορας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση του εισαγγελέα.

O 44χρονος Αϊσάμι και ο Σαμάρκ Χοσέ Λόπες Μπέγιο που θεωρείται ύποπτος ως συνεργός, φέρεται να παραβίασε τις κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιώντας ιδιωτικά τζετ που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρίες για να ταξιδέψει κυρίως στη Ρωσία, στην Τουρκία, στην Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα.

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος υπουργού της Βενεζουέλας από τότε που άρχισε η κρίση στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε στα τέλη Ιανουαρίου τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος, απέναντι στον εν ενεργεία πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Υπό αυτό το κλίμα και με δεδομένο ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν διακοπεί, οι ΗΠΑ δεν κάνουν λόγο για αίτημα έκδοσής του.

Στο εξής, «ο Ελ Αϊσάμι και ο Λόπες Μπέγιο θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν φύγουν από τη Βενεζουέλα καθώς καταζητούνται από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM