Γερμανός ΥΠΕΞ: Μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την Συρία - Αν δεν σταματήσουν οι μάχες στην Ιντλίμπ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την Συρία - Αν δεν σταματήσουν οι μάχες στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
Νέο, μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, αν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ - ΕΡΑ
0

«Ακόμη μεγαλύτερες προσφυγικές ροές» από την Συρία, αναμένει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, εάν η Μόσχα δεν ασκήσει την επιρροή της στην συριακή κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Μετά τις συναντήσεις του με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο κ. Μάας δήλωσε ότι φοβάται πολύ πως θα υπάρξει νέα ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιντλίμπ, εάν δεν τερματιστούν οι μάχες που μαίνονται στην περιοχή και προειδοποίησε για νέο προσφυγικό κύμα, «κάτι που δεν πιστεύω ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», όπως είπε.

Αναφερόμενος περαιτέρω στον ρόλο της Ρωσίας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για προσπάθεια της Μόσχας να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις κρίσεις στην Συρία, στην Λιβύη και στην Ουκρανία, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δείχνει ότι δεν επιθυμεί να αναμιχθεί ενεργά στην επίλυση αυτών των διενέξεων, και "η Ευρώπη κλείνει τα μάτια της». Σύμφωνα με τον κ. Μάας, η στάση των ΗΠΑ δημιουργεί ένα κενό, το οποίο θα καλύψουν η Ρωσία, η Τουρκία ή ακόμη και το Ιράν. «Η Ευρώπη πρέπει να εμφανιστεί ισχυρότερη», τόνισε ο υπουργός και αναφέρθηκε στην δημιουργία ευρωπαϊκών δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας, ως ισχυρού πυλώνα του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν και να ξεκινήσουμε έναν στρατηγικό διάλογο για το θέμα», είπε σχετικά και υπογράμμισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αναλάβει ακόμη και στρατιωτικές ευθύνες, αρκεί αυτές να συνοδεύονται από πολιτικά μέτρα.

Ο κ. Τσαβούσογλου από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί την Δευτέρα στην Μόσχα για συνομιλίες, αλλά τόνισε ότι η 'Αγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί τις στρατιωτικές επιθέσεις του συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ και εάν οι διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν, τότε «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM