Γερμανός βουλευτής ζητά εγγυήσεις για να επισκεφθεί την Τουρκία

Γερμανός βουλευτής ζητά εγγυήσεις για να επισκεφθεί την Τουρκία Facebook Twitter
0

Ένας Γερμανός βουλευτής του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) ζήτησε να του δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλειά του από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προτού ξεκινήσει για το ταξίδι του στην Τουρκία για να επισκεφθεί στρατιώτες που υπηρετούν σε αεροπορική βάση της χώρας τον επόμενο μήνα.

 

Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με επίκεντρο την πρόσβαση Γερμανών πολιτικών σε στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, όπου υπηρετούν Γερμανοί στρατιώτες, αναζωπύρωσαν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της για το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στην Τουρκία αφού η Άγκυρα συνέλαβε 10 υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα, μεταξύ αυτών έναν Γερμανό πολίτη.

 

Ο βουλευτής του κόμματος Die Linke Αλεξάντερ Νόι δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του, δεδομένου του «παράλογου» ισχυρισμού της Τουρκίας ότι είχε επαφές με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

 

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα μπορώ να φύγω από την Τουρκία» επισήμανε ο ίδιος.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι επτά Γερμανοί βουλευτές, τους οποίους θα επιλέξει η επιτροπή άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, τόνισε ότι η Τουρκία έχει τον τελευταίο λόγο σε ποια πρόσωπα θα επιτρέψει να εισέλθουν στο έδαφός της.

 

«Έχουμε λάβει τη σταθερή δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης ότι μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να γίνει και εμείς αναμένουμε ότι θα την τηρήσουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Μάρτιν Σέφερ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

 

Η Τουρκία συμφώνησε να επιτρέψει στους βουλευτές να επισκεφθούν τους στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Ικονίου την 8η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που οργανώνει το ΝΑΤΟ, αφού οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το αίτημα μιας επίσκεψης, που οργάνωνε το Βερολίνο, όπου ο Νόι αναμενόταν επίσης ότι θα συμμετάσχει.

 

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι ο Νόι αναμένεται να βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων για την επίσκεψη του επόμενου μήνα και το ενδεχόμενο αυτό πιθανόν έχει συζητηθεί με Τούρκους αξιωματούχους προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την επίτευξη του ταξιδιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM