Γερμανός βουλευτής ζητά εγγυήσεις για να επισκεφθεί την Τουρκία

Γερμανός βουλευτής ζητά εγγυήσεις για να επισκεφθεί την Τουρκία Facebook Twitter
0

Ένας Γερμανός βουλευτής του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) ζήτησε να του δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλειά του από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προτού ξεκινήσει για το ταξίδι του στην Τουρκία για να επισκεφθεί στρατιώτες που υπηρετούν σε αεροπορική βάση της χώρας τον επόμενο μήνα.

 

Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με επίκεντρο την πρόσβαση Γερμανών πολιτικών σε στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, όπου υπηρετούν Γερμανοί στρατιώτες, αναζωπύρωσαν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της για το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στην Τουρκία αφού η Άγκυρα συνέλαβε 10 υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα, μεταξύ αυτών έναν Γερμανό πολίτη.

 

Ο βουλευτής του κόμματος Die Linke Αλεξάντερ Νόι δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του, δεδομένου του «παράλογου» ισχυρισμού της Τουρκίας ότι είχε επαφές με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

 

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα μπορώ να φύγω από την Τουρκία» επισήμανε ο ίδιος.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι επτά Γερμανοί βουλευτές, τους οποίους θα επιλέξει η επιτροπή άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, τόνισε ότι η Τουρκία έχει τον τελευταίο λόγο σε ποια πρόσωπα θα επιτρέψει να εισέλθουν στο έδαφός της.

 

«Έχουμε λάβει τη σταθερή δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης ότι μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να γίνει και εμείς αναμένουμε ότι θα την τηρήσουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Μάρτιν Σέφερ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

 

Η Τουρκία συμφώνησε να επιτρέψει στους βουλευτές να επισκεφθούν τους στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Ικονίου την 8η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που οργανώνει το ΝΑΤΟ, αφού οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το αίτημα μιας επίσκεψης, που οργάνωνε το Βερολίνο, όπου ο Νόι αναμενόταν επίσης ότι θα συμμετάσχει.

 

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι ο Νόι αναμένεται να βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων για την επίσκεψη του επόμενου μήνα και το ενδεχόμενο αυτό πιθανόν έχει συζητηθεί με Τούρκους αξιωματούχους προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την επίτευξη του ταξιδιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Ποια είναι η πρώην σύντροφός του, Νάντια Μαρτσίνκο, που πρόκειται να ερευνηθεί

Η Μαρτσίνκο υπήρξε σύντροφος του Έπσταϊν για επτά χρόνια - η σημαντικότερη σχέση του μετά τη Γκιλέιν Μάξγουελ - ενώ αργότερα εργάστηκε και ως βοηθός πιλότου στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
THE LIFO TEAM
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM