Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και η Bundeswehr αποχωρούν από το X του Έλον Μασκ

Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και η Bundeswehr αποχωρούν από το X του Έλον Μασκ Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας και οι Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να κάνουν αναρτήσεις στο X του Έλον Μασκ καθώς «η ανταλλαγή επιχειρημάτων καθίσταται εκεί όλο και πιο δύσκολη».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, στο εξής θα χρησιμοποιούνται κυρίως οι πλατφόρμες WhatsApp, Instagram και YouTube, καθώς και η ιστοσελίδα του υπουργείου και της Bundeswehr, των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων. Το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει επίσης ότι δεν καταργεί τους λογαριασμούς του στο «Χ», αλλά διατηρεί το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να σχολιάσει μέσω «Χ», ειδικά σε περιπτώσεις εκστρατείας παραπληροφόρησης.

Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των κομμάτων του Μπούντεσταγκ έχουν συγκρουστεί δημοσίως με τον Έλον Μασκ, ο οποίος το 2022 αγόρασε την πλατφόρμα τότε γνωστή ως Twitter και τη μετονόμασε σε X. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει τοποθετηθεί στην πλατφόρμα πολλές φορές εκφράζοντας την στήριξη του στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Μόνο το AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία, τέλος της ιστορίας, και οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να στηρίξουν το AfD, και διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα στη Γερμανία», δήλωσε νωρίτερα φέτος ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας και εγκάρδιας συζήτησης μαζί με την υποψήφια καγκελάριο του AfD, Άλις Βάιντελ, στο X.

Τότε, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε συμβουλέψει τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τους «ιδιοκτήτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» να αποφασίσουν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM