Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και η Bundeswehr αποχωρούν από το X του Έλον Μασκ

Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας και η Bundeswehr αποχωρούν από το X του Έλον Μασκ Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας και οι Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να κάνουν αναρτήσεις στο X του Έλον Μασκ καθώς «η ανταλλαγή επιχειρημάτων καθίσταται εκεί όλο και πιο δύσκολη».

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, στο εξής θα χρησιμοποιούνται κυρίως οι πλατφόρμες WhatsApp, Instagram και YouTube, καθώς και η ιστοσελίδα του υπουργείου και της Bundeswehr, των Ομοσπονδιακών Ένοπλων Δυνάμεων. Το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει επίσης ότι δεν καταργεί τους λογαριασμούς του στο «Χ», αλλά διατηρεί το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις να σχολιάσει μέσω «Χ», ειδικά σε περιπτώσεις εκστρατείας παραπληροφόρησης.

Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των κομμάτων του Μπούντεσταγκ έχουν συγκρουστεί δημοσίως με τον Έλον Μασκ, ο οποίος το 2022 αγόρασε την πλατφόρμα τότε γνωστή ως Twitter και τη μετονόμασε σε X. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει τοποθετηθεί στην πλατφόρμα πολλές φορές εκφράζοντας την στήριξη του στο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Μόνο το AfD μπορεί να σώσει τη Γερμανία, τέλος της ιστορίας, και οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να στηρίξουν το AfD, και διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα στη Γερμανία», δήλωσε νωρίτερα φέτος ο Μασκ κατά τη διάρκεια μιας και εγκάρδιας συζήτησης μαζί με την υποψήφια καγκελάριο του AfD, Άλις Βάιντελ, στο X.

Τότε, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε συμβουλέψει τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τους «ιδιοκτήτες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» να αποφασίσουν το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM