Γερμανία: Τριγμοί στο SPD - Παραιτείται η επικεφαλής Αντρέα Νάλες

Γερμανία: Τριγμοί στο SPD - Παραιτείται η επικεφαλής Αντρέα Νάλες Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Βαθαίνει η κρίση στους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες με την ηγέτιδα του SPD Αντρέα Νάλες, να δηλώνει την παραίτησή της από από την ηγεσία του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην Γερμανία Αντρέα Νάλες δήλωσε ότι θα παραιτηθεί μετά τις απώλειες που υπέστησαν οι κεντροαριστεροί στις ευρωεκλογές της προηγούμενης Κυριακής, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Η Νάλες θα ανακοινώσει αύριο επίσημα την παραίτησή της από την ηγεσία του SPD, ενώ η παραίτησή της, από την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί την Τρίτη, όπως δήλωσε σήμερα η ίδια στο Βερολίνο.

Το SPD που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ συγκέντρωσε ποσοστό μόλις 15,8% στις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου, πίσω από τους Πράσινους. Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές η κεντροδεξιά παράταξη της καγκελαρίου (CDU-CSU) εξασφάλισε 28,6%, το οποίο είναι το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της, μολονότι παρέμεινε πρώτο κόμμα στην Γερμανία. Την ίδια ώρα ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), υπέστησαν πραγματική πανωλεθρία, εξασφαλίζοντας ποσοστό 15,8%, με τους Πράσινους να τους ξεπερνούν και να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 20,9%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια