Γερμανία: Το συνταγματικό δικαστήριο απαγόρευσε τη ζωντανή μετάδοση μηνύματος Ερντογάν στη συγκέντρωση της Κολωνίας

Γερμανία: Το συνταγματικό δικαστήριο απαγόρευσε τη ζωντανή μετάδοση μηνύματος Ερντογάν στη συγκέντρωση της Κολωνίας Facebook Twitter
EPA/TOLGA BOZOGLU
2

Την απαγόρευση μετάδοσης απ΄ ευθείας χαιρετισμού του Τούρκου προέδρου, όπως και άλλων πολιτικών στη σημερινή συγκέντρωση της Κολωνίας αποφάσισε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Προηγουμένως, το διοικητικό Εφετείο του Μίνστερ είχε απορρίψει την σχετική προσφυγή των διοργανωτών της συγκέντρωσης, οι οποίοι σχεδίαζαν να μεταδώσουν απ΄ ευθείας σε γιγαντοοθόνη μήνυμα του Ερντογαν προς τους συγκεντρωθέντες.

Το διοικητικό Εφετείο του Μίστερ απεφάνθη, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται διότι οι απ΄ ευθείας μεταδόσεις μηνυμάτων πολιτικών από το εξωτερικό είναι κάτι ασυμβίβαστο με τον γερμανικό νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε με τη σειρά του, για τυπικούς λόγους, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των διοργανωτών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των διοργανωτών της συγκέντρωσης κατά την τελεσίδικη κρίση του και επομένως ακόμη και μια ενδεχόμενη προσφυγή για το θέμα της απ΄ ευθείας μετάδοσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Η τουρκική κυβέρνηση πάντως θα εκπροσωπηθεί δια του υπουργού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Κολωνίας Γιούργκεν Μάτις. Απεκάλυψε μάλιστα ότι απετράπη η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν κατά 400 άντρες. Έτσι στην συγκέντρωση των υποστηρικτών του Ερντογάν με τον τίτλο «Ναι στη δημοκρατία, όχι στο πραξικόπημα» που θα γίνει το μεσημέρι και στην οποία αναμένονται έως 30.000 διαδηλωτές, θα είναι παρόντες τελικά 2.700 αστυνομικοί. Εχουν προγραμματιστεί επίσης και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών ομάδων και οργανώσεων νεολαιών γερμανικών κομμάτων.

Ο γενικός γραμματέας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Τάουμπερ επέκρινε σε συνέντευξή στην κυριακάτικη Bild την σημερινή συγκέντρωση στην Κολωνία υπέρ του Τούρκου προέδρου Ερντογαν. «Οποιος θέλει να χειροκροτήσει τις εκκαθαρίσεις της τουρκικής δημοκρατίας δεν βρίσκεται ενός του γερμανικού συνταγματικού πλαισίου. Συγκρούσεις σε άλλες περιοχές και χώρες δεν επιτρέπεται να μεταφερθούν σε γερμανικό έδαφος, όπως τόνισε. Ανάλογες δηλώσεις είχαν κάνει χτες ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ και ο συμπρόδερος των πρασίνων Τζεμ Εζντεμιρ.

Η δήμαρχος της Κολωνίας, της μεγαλύτερης πόλης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Χενριέτε Ρέκερ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των δημοτών και ότι «έχει λάβει αμέτρητα γράμματα E-mails και τηλεφωνήματα, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μπράβο στις γερμανικές αρχές και τα δικαστήρια που εφαρμόζουν την αρχή του κράτους δικαίου στην πράξη. Όχι σαν εμάς που κάθε τρεις και λίγο διαδηλώνει/ καταλαμβάνει δημόσια κτίρια ο καθένας και παραλύει το σύμπαν. Οι δε εισαγγελείς ασκουν το λειτούργημά τους εξ αποστάσεως..