Γερμανία: Σε εξέλιξη έρευνα για 12.000 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Γερμανία: Έρευνα για 12.000 περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού Facebook Twitter
AP/Φωτογραφία Αρχείου
0

Η αστυνομία στη Γερμανία διερευνά χιλιάδες περιπτώσεις ύποπτης πλαστογραφίας πιστοποιητικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Σύμφωνα με το dpa, τα στοιχεία ελήφθησαν από τις 16 περιοχές της χώρας που δείχνουν ότι περισσότερες από 12.000 περιπτώσεις έχουν ξεκινήσει να ερευνώνται σε εθνικό επίπεδο.

Το πρακτορείο ανέφερε ακόμα ότι ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε τον Δεκέμβριο, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς που απέκλεισαν σε μεγάλο βαθμό τους μη εμβολιασμένους από τη δημόσια ζωή.

Όσοι παρέχουν ή χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές, από πρόστιμα και ποινές φυλάκισης με αναστολή έως την απώλεια της δουλειάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε μια υπόθεση, όπου μια γυναίκα χρησιμοποίησε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να συνεχίσει να εργάζεται σε οίκο ευγηρίας, παρόλο που μέλη της οικογένειάς της νοσούσαν με COVID-19.

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ξεκινήσει τη συζήτηση για την καθολική εντολή εμβολιασμού τους επόμενους μήνες.

Σχεδόν το 73% του γερμανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως ενώ σχεδόν το 48 % έχει λάβει μια επιπλέον αναμνηστική δόση.

Με πληροφορίες του dpa/Anadolu/ABC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ