Γερμανία: Πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο σκότωσε πολλά ζώα - Φήμες ότι ξεκίνησε από πυροτεχνήματα

Γερμανία: Πυρκαγιά σε ζωολογικό κήπο σκότωσε πολλά ζώα - Φήμες ότι ξεκίνησε από πυροτεχνήματα Facebook Twitter
Samla Fotoagentur
0

Πυρκαγιά ξέσπασε την πρωτοχρονιά σε ζωολογικό κήπο της Γερμανίας με αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ζώων.

Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου στο Krefeld που βρίσκεται κοντά στα ολλανδικά σύνορα, δήλωσε ότι η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το σπίτι των πιθήκων και ότι όλα τα ζώα σε αυτό πέθαναν. Οι Αρχές δεν σχολίασαν τις φήμες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυροτεχνήματα για τον εορτασμό του νέου έτους.

Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο dpa το οποίο επικαλείται επίσημες πηγές, στα νεκρά ζώα συμπεριλαμβάνονται ουραγκοτάγκοι, χιμπατζήδες και δύο γορίλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη φωτιά πέθαναν νυχτερίδες και άλλα είδη πτηνών.


Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ότι από τη φωτιά γλύτωσε το παρακείμενο τμήμα των πιθηκοειδών «Gorilla Garden» αναφέροντας πως ο γορίλας Kidogo και η οικογένειά είχαν διασωθεί από την καταστροφή.


«Μία ατυχής τραγωδία μας χτύπησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα» έγραψε στην σχετική ανάρτησή του ο ζωολογικός κήπος.


Τόσο οι υπεύθυνοι του πάρκου όσο οι Αρχές της πόλης δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς και πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες. Αξιωματούχοι δεν επιβεβαιώνουν αναφορές από τα τοπικά ΜΜΕ ότι πυροτεχνήματα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς προκάλεσαν την καταστροφή.

 

 Με πληροφορίες από cbsnews / Euronews /Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM