Γερμανία: Ομολόγησε το έγκλημα και τα ακροδεξιά του κίνητρα ο δράστης της επίθεσης στο Χάλε

Γερμανία: Ομολόγησε το έγκλημα και τα ακροδεξιά του κίνητρα ο δράστης της επίθεσης στο Χάλε Facebook Twitter
0

Ομολόγησε το έγκλημά του και ότι το κίνητρό του ήταν ακροδεξιό ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση σε συναγωγή στην Χάλε της Γερμανίας.


Ειδικότερα, ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση εναντίον συναγωγής στην πόλη Χάλε της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους, παραδέχθηκε το έγκλημά του και ότι το κίνητρό του ήταν ακροδεξιό και αντισημιτικό, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Ο 27χρονος Στέφαν Μπ. ομολόγησε το έγκλημά του κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή χθες Πέμπτη το βράδυ.  Ο δράστης, που είχε δημοσιεύσει μια ανοικτά ρατσιστική επιστολή και ένα αντισημητικό μανιφέστο, ενώ μετέδωσε ζωντανά την επίθεση που εξαπέλυσε την Τετάρτη εναντίον της συναγωγής της πόλης Χάλε, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον ομοσπονδιακό δικαστή στο περιστατικό.

Ο δράστης προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία την Τετάρτη και τελικά πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα ερευνητές κατάσχεσαν αποδεικτικά στοιχεία από το σπίτι του Χάλε όπου έμενε με τη μητέρα του, περιλαμβανομένου ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή με τον οποίο πιστεύεται ότι έφτιαξε όπλα στο σπίτι του τα οποία και χρησιμοποίησε στην επίθεση, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Στο 11 σελίδων μανιφέστο του, ο 27χρονος ανέφερε ότι σχεδίαζε να σκοτώσει δεκάδες εβραίους στη συναγωγή του Χάλε την ημέρα της εβραϊκής γιορτής Γιομ Κιπούρ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel η μητέρα του Στέφαν Μπ. δήλωσε ότι ο γιος της είχε πειραματιστεί με ναρκωτικά όταν ήταν πιο μικρός και αυτή η εμπειρία τον άλλαξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / dpa / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM