Γερμανία: Η Ευρώπη είναι ενωμένη στην απόφασή της να παραμείνει στη συμφωνία με το Ιράν

Γερμανία: Η Ευρώπη είναι ενωμένη στην απόφασή της να παραμείνει στη συμφωνία με το Ιράν Facebook Twitter
0

Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ενωμένες στην αποφασή τους να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από την αμερικανική πρωτεύουσα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Τόνισε πως είναι αποφασισμένες να παραμείνουν στη συμφωνία, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (σ.σ. πυρηνική συμφωνία).

Ο Μάας εξήγησε τη γερμανική και ευρωπαϊκή θέση σε μια ειλικρινή, αλλά εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, επιχειρηματολογώντας ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί κάθε επαναφορά των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.

«Η Ευρώπη είναι πολύ, πολύ ενωμένη στη θέση της για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και αυτό δεν θα αλλάξει», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, που αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Στο μεταξύ, ο Μάικ Πομπέο σημείωσε χθες ότι οι αλλαγές που απαίτησε η Ουάσινγκτον από το Ιράν να κάνει δεν είναι δύσκολο να τις εφαρμόσει και δήλωσε πεπεισμένος ότι μια κοινή διπλωματική προσέγγιση μπορεί να αναπτυχθεί με τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια σειρά αλληλοεπικαλυπτόμενων αξιών και συμφερόντων εδώ και αυτό θα μας οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα για την ανάγκη να απαντήσουμε στις απειλές που θέτει η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στον κόσμο», δήλωσε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σκιαγράφησε την νεά αμερικανική στρατηγικής άσκησης «μέγιστης πίεσης» στην Τεχεράνη, προειδοποιώντας ότι το Ιράν «δεν θα λάβει ποτέ ξανά λευκή επιταγή για να ηγεμονεύει στη Μέση Ανατολή».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM