Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU	Facebook Twitter
Τανκ/ Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Την σταδιακή επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ως απάντηση στην απειλή της Ρωσίας, περιλαμβάνει στο νέο βασικό πρόγραμμά του το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, οι σύνεδροι ψήφισαν σήμερα υπέρ της κατάργησης της αναστολής της υποχρέωσης στράτευσης, η οποία είχε αποφασιστεί το 2011. Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα, λόγω των σημαντικών ελλείψεων των ενόπλων δυνάμεων σε προσωπικό, το CDU τάσσεται υπέρ της σταδιακής επιστροφής στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, προκειμένου η Μόσχα να λάβει το μήνυμα ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Μακροπρόθεσμα, όμως, ο στόχος παραμένει η επιβολή της 12μηνης κοινωνικής υπηρεσίας για όλους, όπως είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο συνέδριο του CDU, διευκρινίζεται. «Θα αποσύρουμε σταδιακά την αναστολή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και θα την μετατρέψουμε σε υποχρεωτικό έτος κοινωνικής υπηρεσίας», είτε στην Bundeswehr, είτε σε κοινωφελή ιδρύματα, επισημαίνεται στο ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η Νεολαία του κόμματος. «Ζούμε σε μια χώρα η οποία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορεί να αμυνθεί έναντι της εξωτερικής επιθετικότητας. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κατάσταση. Δεν πρέπει πλέον να αφήνουμε την υπεράσπιση της δημοκρατίας μας στην αρχή της ελπίδας», δήλωσε ο επικεφαλής της Νεολαίας Γιοχάνες Βίνκελ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM