Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε χώρους ακροαριστερών

Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε χώρους ακροαριστερών Facebook Twitter
EPA
0

Έφοδο σε 8 γερμανικά κρατίδια πραγματοποίησε σήμερα η αστυνομία με στόχο να χώρους ακροαριστερών οργανώσεων.

Στις 7 ώρα Ελλάδας η αστυνομία ξεκίνησε σε σειρά πόλεων όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Βόννη, τη Κολωνία και τη Στουτγάρδη επιχειρήσεις και αφορούσαν 23 ιδιωτικές κατοικίες και 2 κέντρα αυτονομιστών. Στόχος των εφόδων ήταν η κατάσχεση υπολογιστών, ηλεκτρονικών φορέων αποθήκευσης και κινητών.

Κατά αυτό τον τρόπο οι αστυνομικές αρχές ελπίζουν να εξασφαλίσουν στοιχεία σε σχέση με τα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Αμβούργο όπως και για τον τρόπο με τον οποίο είχε οργανωθεί ο αναρχοαυτόνομος χώρος ενόψει της διεθνούς συνάντησης.

Η αστυνομία διαθέτει σύμφωνα με δικές της πληροφορίες «συγκεκριμένες ενδείξεις» πως τα έκτροπα είχαν προετοιμαστεί μήνες πριν από ένα δίκτυο αποτελούμενο από άτομα του αναρχοαυτόνομου χώρου στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Γερμανοί ακροαριστεροί ήταν υπεύθυνοι για την υλικοτεχνική υποστήριξη και την οργάνωση στο Αμβούργο ενώ ακροαριστεροί από το εξωτερικό ήταν στην πρώτη γραμμή των βίαιων συγκρούσεων.

Ο αναρχοαυτόνομος χώρος είχε προετοιμαστεί


Σε συνέντευξη τύπου της αστυνομίας του Αμβούργου σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι οι αρχές διαθέτουν στοιχεία πως κατά μήκος της πορείας των διαδηλώσεων είχαν αποθηκευτεί πυροτεχνήματα, ρουχισμός, υλικό για την κάλυψη του προσώπου. Αυτό τους επέτρεπε να κινούνται σχετικά ελεύθερα στην πόλη χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να συλληφθούν.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 76 ύποπτοι των επεισοδίων, ένας έχει προφυλακιστεί, ενώ 26 παραμένουν ακόμη άγνωστοι. Η αστυνομία είναι όμως σίγουρη πως σύντομα θα γνωρίζει τα στοιχεία τους. Εντός του μήνα πρόκειται να δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και ονομάτων υπόπτων.

Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM