Γερμανία: Απειλές από FDP εάν δεν γίνουν σεβαστές οι θέσεις του

Γερμανία: Απειλές από FDP εάν δεν γίνουν σεβαστές οι θέσεις του Facebook Twitter
0

To Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) δεν φοβάται τις νέες εκλογές. 

«Oι θέσεις του FDP θα πρέπει να αποτυπώνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του συνασπισμού. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα πάμε στην αντιπολίτευση. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για την αναταραχή.

Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε κανείς να πει πως σε τελευταία ανάλυση οι πεποιθήσεις μας είναι σημαντικότερες από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Συνασπισμός δεν θα προκύψει εκ του γεγονότος ότι όλοι θα έχουν εξαντληθεί (από τις διαπραγματεύσεις) και έτσι θα οδηγηθούμε υπό πίεση σε συμφωνία.

Δεν έχει κανένα νόημα να σχηματισθεί μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι σταθερή και διαρκώς θα φιλονικεί. Εάν καταστεί αναγκαίο θα ξαναπάω στις πλατείες και θα διεξαγάγω εκλογικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου Funke /Φούνκε.


Στη συνέντευξή του τόνισε και πάλι ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι θέμα «αδιαπραγμάτευτο» και πως οτιδήποτε άλλο «θα ήταν καταστροφικό για το κύρος της Γερμανίας στην Ευρώπη», ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος, η οποία «να οδηγήσει στην ανακούφιση των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, από τη νοσηλεύτρια έως τον μηχανικό», όπως είπε.


Υπενθυμίζεται ότι ο Λίντνερ έχει επιτεθεί επανειλημμένα στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και στους Πράσινους (Die Gruenen) τις τελευταίες δύο εβδομάδες των διερευνητικών συζητήσεων για την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα» και με τη συνέντευξη αυτή φαίνεται πως σκληραίνει τη στάση του ακόμα περισσότερο.


Πηγή: Die Zeit

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM