Γεωργία: Ινστιτούτα Πιστοποίησης Παρθενίας...

Γεωργία: Ινστιτούτα Πιστοποίησης Παρθενίας... Facebook Twitter
7

 

Δεκάδες φεμινίστριες διαδήλωσαν την Τετάρτη στην μπροστά από ένα ινστιτούτο πιστοποίησης παρθενίας, στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα.

«Κλείνουμε το ινστιτούτο για την παρθενία», ονομαζόταν η δράση που διοργανώθηκε κυρίως μέσω του facebook, μετά την προβολή τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τα ποσά που πλήρωναν μέλλουσες νύφες για την εξασφάλιση ενός πιστοποιητικού. "Καταλαβαίνω ότι η Γεωργία είναι μια πατριαρχική χώρα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται το επονομαζόμενο όργανο της παρθενίας. Είναι απαράδεκτο το κράτος να ενθαρρύνει τη διάκριση σε βάρος των γυναικών, την καταχρηστική μεταχείριση των γυναικών. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε, όταν ένα ανθρώπινο ον πρέπει να πάρει ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την παρθενιά του; Αυτό σημαίνει ήδη ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς αυτήν, σημαίνει ότι έχει γίνει αντικείμενο ψυχολογικής πίεσης και βίας. Έχει ήδη γίνει θύμα", λέει μια διαδηλώτρια.

 

Από την κυβέρνηση, αρνούνται τις κατηγορίες ότι για τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου ινστιτούτου συμβάλλουν τα κρατικά όργανα της Γεωργίας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μέχρι και 200 κοπέλες απευθύνονται σε ινστιτούτα παρθενίας προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαραίτητο χαρτί, που σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει εφικτό το όνειρο ενός γάμου. Η «Ανεξάρτητη Ομάδα Φεμινιστριών» διαμαρτύρεται για καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών να επιλέγουν ελεύθερα και δηλώνει ότι οι δράσεις της θα συνεχιστούν.

 

 

ΠΗΓΗ: Euronews

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη, …η αλήθεια είναι πως ποτέ στο παρελθόν δεν σου είχα απευθύνει γράμμα (κι έχω ξεπεράσει περί την εικοσιπενταετία την προθεσμία υποβολής). Επίσης το ξέρω πως βρισκόμαστε λίγο νωρίς οσον αφορά στις ημερομηνίες (καλοκαίρι γαρ) και, ναι, έχω πλήρη συναίσθηση πως η ευχή μου ενέχει εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας ...παρ΄ όλ΄αυτά θα ήθελα να ζητήσω αυτοδιάθεση -σε όλα τα επίπεδα- των γυναικείων* σωμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο. PLSSSSSSSSS!Ευχαριστώ!(καλέ μη γελάς μαζί μου καίω φλάτζα, ειλικρινά σου μιλάω, βλάπτω τον εγκέφαλό μου, δεν είναι αστείο)."ο/η Πενταγιώτισσα"
Από τη στιγμή που μεταξύ των Γεωργιανών η παρθενία της γυναίκας θεωρείται προσόν, φυσικό είναι να εμφανίζονται υπηρεσίες. Παλιά τη δουλειά την έκανε η γριά του χωριού.Ας θυμηθούμε και μια πρόσφατη δημοσίευση του Lifo: [Νίνη, η κομμώτρια. «Πρώτα αγάπη, μετά γάμος και έπειτα ο έρωτας, το σεξ»](http://bit.ly/16mcs0z).> Η Νίνη είναι 22 ετών από τη Γεωργία. Είναι παρθένα εκ παραδόσεως θρησκείας και γενικότερων πεποιθήσεων.> «Εμείς πριν το γάμο δεν έχουμε κρεβάτι, δεν είναι όπως στην Ελλάδα ή στη Ρωσία. Είμαι ακόμα παρθένα, εμείς στη Γεωργία δεν κάνουμε σεξ πριν το γάμο».> «Θέλω τον άντρα μεγαλύτερο 5-6 χρόνια, χριστιανό, καλό, να με αγαπάει να έχει δουλειά και χρήματα και αφού παντρευτώ θα κάνω και έρωτα. Πρώτα αγάπη, μετά γάμος και έπειτα ο έρωτας, το σεξ».
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για το πόσο κακό κάνει στις γυναίκες αυτή η ψύχωση με την παρθενιά είναι το The purity myth της Jessica Valenti. Επικεντρώνεται στο τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. βέβαια αλλά η ανάλυση που κάνει για τους λόγους που απαιτείται η αγνότητα από τις γυναίκες είναι εξαιρετική. Άλλωστε ακόμη και οι περισσότεροι που ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει το κόλλημα με τη γυναικεία παρθενιά, συνεχίζουν να θέλουν τη γυναίκα όχι και πολύ "χαλασμένη", τουτέστιν να μην έχει πάει και με πάρα πολλούς πριν από αυτόν.