Γένοβα: Αγριογούρουνο δάγκωσε λουόμενη - «Νόμιζα πως μου επιτέθηκε επειδή έτρωγα πίτσα»

Γένοβα: Αγριογούρουνο δάγκωσε λουόμενη - «Νόμιζα πως μου επιτέθηκε επειδή έτρωγα πίτσα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Θύμα ενός αγριογούρουνου, σε παραλία της Γένοβας, έγινε γυναίκα στο τελευταίο επεισόδιο επιθέσεωνν στην ιταλική πόλη. 

Η επίθεση σημειώθηκε στην παραλία Στούρλα, προάστιο της Γένοβας, όπου η 57χρονη Ροσάνα Φαλκόνε είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά της. 

«Βρισκόμουν στην παραλία και καθόμουν στην πετσέτα μου. Απολάμβανα το αεράκι όταν ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε δίπλα μου: Παρέμεινα ακίνητη -αυτό μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε- όμως μετά ήρθε καταπάνω μου και δάγκωσε το χέρι μου» λέει η ίδια. 

Η Φαλκόνε που είναι ακτιβίστρια για το Δημοκρατικό κόμμα εξηγεί πως είχε μόλις φάει πίτσα όταν «το σχετικά μεγάλο αγριογούρουνο εμφανίστηκε». 

«Νόμιζα πως το προσέλκυσε η πίτσα και πως θα προσπαθούσε να ανοίξει το χάρτινο κουτί με ό,τι είχε απομείνει. Όμως, αντ'αυτού, με δάγκωσε» λέει. 

Η ίδια άρχισε να φωνάζει. Ένας λουόμενος έτρεξε να τη βοηθήσει καθώς το χέρι της αιμορραγούσε, ενώ οι πολλοί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αντιτετανικό και φάρμακα κατά της λύσσας. 

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται αγριογούρουνα σε παραλία της Γένοβας, πιστεύεται πως είναι η πρώτη φορά που δαγκώνουν άνθρωπο. 

Τον περασμένο μήνα, τρία αγριογούρουνα κατέβηκαν στην παραλία προσπαθώντας να κλέψουν υπολείμματα φαγητού από τραπέζι όπου κάθονταν λουόμενοι. 

Πέρυσι μια αγέλη περικύκλωσε σε πάρκινγκ γυναίκα που μόλις είχε βγει από σούπερ μάρκετ και της έκλεψε τα ψώνια, στην προσπάθεια να βρουν κάτι να φάνε. 

Όπως σημειώνει η Φαλκόνε, η τελευταία επίθεση είναι δείγμα επιδείνωσης του φαινομένου, τουλάχιστον στη Γένοβα. 

«Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν οι πολίτες σε τέτοιο κίνδυνο. Στην παραλία που ήμουν, βρισκόταν δίπλα μου ένα ζευγάρι με ένα μωρό στο καρότσι. Τι θα γινόταν αν το αγριογούρουνο είχε δαγκώσει το παιδί; Η παραλία είναι προσβάσιμη και σε ΑμεΑ, γιατί να τους βάζουν σε κίνδυνο; Πρέπει οι αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση» προειδοποιεί η Φαλκόνε. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM