Γένοβα: Αγριογούρουνο δάγκωσε λουόμενη - «Νόμιζα πως μου επιτέθηκε επειδή έτρωγα πίτσα»

Γένοβα: Αγριογούρουνο δάγκωσε λουόμενη - «Νόμιζα πως μου επιτέθηκε επειδή έτρωγα πίτσα» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Θύμα ενός αγριογούρουνου, σε παραλία της Γένοβας, έγινε γυναίκα στο τελευταίο επεισόδιο επιθέσεωνν στην ιταλική πόλη. 

Η επίθεση σημειώθηκε στην παραλία Στούρλα, προάστιο της Γένοβας, όπου η 57χρονη Ροσάνα Φαλκόνε είχε πάει να χαλαρώσει μετά τη δουλειά της. 

«Βρισκόμουν στην παραλία και καθόμουν στην πετσέτα μου. Απολάμβανα το αεράκι όταν ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε δίπλα μου: Παρέμεινα ακίνητη -αυτό μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε- όμως μετά ήρθε καταπάνω μου και δάγκωσε το χέρι μου» λέει η ίδια. 

Η Φαλκόνε που είναι ακτιβίστρια για το Δημοκρατικό κόμμα εξηγεί πως είχε μόλις φάει πίτσα όταν «το σχετικά μεγάλο αγριογούρουνο εμφανίστηκε». 

«Νόμιζα πως το προσέλκυσε η πίτσα και πως θα προσπαθούσε να ανοίξει το χάρτινο κουτί με ό,τι είχε απομείνει. Όμως, αντ'αυτού, με δάγκωσε» λέει. 

Η ίδια άρχισε να φωνάζει. Ένας λουόμενος έτρεξε να τη βοηθήσει καθώς το χέρι της αιμορραγούσε, ενώ οι πολλοί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για αντιτετανικό και φάρμακα κατά της λύσσας. 

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται αγριογούρουνα σε παραλία της Γένοβας, πιστεύεται πως είναι η πρώτη φορά που δαγκώνουν άνθρωπο. 

Τον περασμένο μήνα, τρία αγριογούρουνα κατέβηκαν στην παραλία προσπαθώντας να κλέψουν υπολείμματα φαγητού από τραπέζι όπου κάθονταν λουόμενοι. 

Πέρυσι μια αγέλη περικύκλωσε σε πάρκινγκ γυναίκα που μόλις είχε βγει από σούπερ μάρκετ και της έκλεψε τα ψώνια, στην προσπάθεια να βρουν κάτι να φάνε. 

Όπως σημειώνει η Φαλκόνε, η τελευταία επίθεση είναι δείγμα επιδείνωσης του φαινομένου, τουλάχιστον στη Γένοβα. 

«Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν οι πολίτες σε τέτοιο κίνδυνο. Στην παραλία που ήμουν, βρισκόταν δίπλα μου ένα ζευγάρι με ένα μωρό στο καρότσι. Τι θα γινόταν αν το αγριογούρουνο είχε δαγκώσει το παιδί; Η παραλία είναι προσβάσιμη και σε ΑμεΑ, γιατί να τους βάζουν σε κίνδυνο; Πρέπει οι αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση» προειδοποιεί η Φαλκόνε. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Διεθνή / Ιράν: «Σοβαρές ζημιές» στο πυρηνικό πρόγραμμα παραδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ φάνηκε να αμφισβητεί τον Ανώτατο Ηγέτη Χαμενεΐ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν επηρεάστηκε ουσιαστικά από τις αμερικανικές επιδρομές
LIFO NEWSROOM
Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες

Επικαλούμενες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, τρεις οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να «προστατεύσουν» τα παιδιά τους από «επιβλαβές» περιεχόμενο
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Rama Duwaji, η φιλοπαλαιστίνια σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι που τη γνώρισε μέσω Hinge

Διεθνή / Ποια είναι η Rama Duwaji, η φιλοπαλαιστίνια σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι - Γνωρίστηκαν μέσω Hinge

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω της εφαρμογής Hinge και παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, ενώ προηγήθηκε παραδοσιακή ισλαμική τελετή (nikah) στην ταράτσα ενός κτιρίου στο Ντουμπάι, όπου ζει η οικογένεια της Duwaji
LIFO NEWSROOM
Τζεφ Μπέζος: Ο γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία, οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Διεθνή / Τζεφ Μπέζος: O γάμος των $55 εκατ. στη Βενετία - Οι παροχές στους VIP καλεσμένους και οι αντιδράσεις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ υποδέχθηκαν τους VIP καλεσμένους του στη Βενετία, παρά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων που καταγγέλλουν «μια ελίτ που πλουτίζει με την υπερεκμετάλλευση πληθυσμών και εδαφών»
LIFO NEWSROOM
O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Διεθνή / O Μακρόν θέλει η γαλλική ηλεκτρονική μουσική να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Η συμβολή της χώρας στην ηλεκτρονική μουσική, η οποία συχνά αναφέρεται ως «γαλλική πινελιά», περιλαμβάνει έργα-ορόσημα από καλλιτέχνες όπως οι Daft Punk, Justice, Air, Cassius, Phoenix, Étienne de Crécy, M83 και Alan Braxe
LIFO NEWSROOM