Γάζα: Στόχος του Ισραήλ σκηνή δημοσιογράφων έξω από νοσοκομείο - Δύο νεκροί

Γάζα: Στόχος του Ισραήλ σκηνή μέσων ενημέρωσης έξω από νοσοκομείο - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου © EPA/HAITHAM IMAD
0

Το Ισραήλ έπληξε μια σκηνή μέσων ενημέρωσης έξω από ένα νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δύο άτομα, μεταξύ των οποίων έναν τοπικό δημοσιογράφο, και τραυματίζοντας άλλους έξι δημοσιογράφους.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το χτύπημα είχε ως στόχο έναν άνδρα τον οποίο αναγνώρισε ως μαχητή της Χαμάς που παρίστανε τον δημοσιογράφο.

Από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν συμπεριλαμβανομένων 19 γυναικών, παιδιών και ενός γιατρού των επειγόντων περιστατικών, σύμφωνα με νοσοκομειακούς αξιωματούχους που επικαλείται το Associated Press. Βίντεο έδειξε ανθρώπους να μεταφέρουν το πτώμα ενός νεκρού μικρού κοριτσιού, με το πρόσωπό του καλυμμένο με αίμα, μετά από ένα χτύπημα κοντά σε μια φιλανθρωπική κουζίνα που διανέμει ζεστά γεύματα σε εκτοπισμένους Παλαιστινίους σε καταυλισμούς έξω από τη νότια πόλη Χαν Γιουνίς. 

Το ισραηλινό χτύπημα έξω από το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς περίπου στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, προκάλεσε φωτιά στη σκηνή των μέσων ενημέρωσης, σκοτώνοντας τον Γιούσεφ Αλ-Φακαουί, δημοσιογράφο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Palestine Today, και έναν άλλο άνδρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το χτύπημα είχε στόχο τον Χασάν Εσλάγια, ο οποίος, όπως είπε, ήταν μαχητής της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο. Ο Εσλάγια ήταν μεταξύ των έξι δημοσιογράφων που τραυματίστηκαν στο χτύπημα, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ο Εσλάγια είχε κατά καιρούς συνεισφέρει εικόνες στο Associated Press και σε άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων και στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Συνδικάτο Δημοσιογράφων, γεγονός που καθιστά τη σύγκρουση αυτή την πιο θανατηφόρα για τους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από Associated Press, Al Jazeera

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM