Γάζα: Πολύ κοντά στο «έγκλημα πολέμου» οι ενέργειες Νετανιάχου, λέει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Γάζα: Οι ενέργειες του Ισραήλ είναι πολύ κοντά στο «έγκλημα πολέμου», λέει ο προκάτοχος του Νετανιάχου Facebook Twitter
Η πίεση στον Νετανιάχου δεν είναι αρκετή, λέει ο Ολμέρτ / Φωτ.: EPA
0

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, προειδοποίησε, ότι «αυτό που γίνεται τώρα στη Γάζα, είναι πολύ κοντά σε έγκλημα πολέμου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο BBC, ο Όλμερτ, που τέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2009, δήλωσε για την κυβέρνηση Νετανιάχου, πως διεξάγει «έναν πόλεμο χωρίς σκοπό - έναν πόλεμο χωρίς πιθανότητα να επιτευχθεί κάτι που μπορεί να σώσει τις ζωές των ομήρων».

Ο ίδιος τόνισε, ότι η κυβέρνηση όφειλε να είναι πιο ξεκάθαρη, στο ότι πολεμά «δολοφόνους της Χαμάς και όχι αθώους πολίτες».

Την ίδια ώρα, ενώ ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα επέτρεπε την είσοδο «περιορισμένης βοήθειας» στον αποκλεισμένο εδώ και 11 εβδομάδες θύλακα, ο ΟΗΕ καταγγέλλει, πως δεν έχει καταφέρει να διανεμηθεί καμία βοήθεια στον λαό της Παλαιστίνης.

Ο Ολμέρτ τόνισε, πως μόνο η εσωτερική και διεθνής πολιτική πίεση θα πείσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποσυρθεί από μια νέα επίθεση στη Γάζα. Ως επικριτής της σημερινής ηγεσίας του Ισραήλ, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε, ότι η πίεση δεν είναι «ασήμαντη» αλλά «δεν επαρκεί ακόμη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ίσως θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία» υπέρ του Νετανιάχου.

Σχετικά με τη δράση του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει «συνεχίστε την πολιτική καταδίκη όσο μπορείτε», αλλά προσθέτει «μην τιμωρείτε τους Ισραηλινούς πολίτες με οικονομικές κυρώσεις», υποστηρίζοντας ότι πολλοί ζητούν τον τερματισμό του πολέμου.

«Θεωρώ την καταδίκη που προέρχεται από τον πρωθυπουργό Στάρμερ και άλλους ως υποστήριξη του αιτήματος που ενώνει την πλειοψηφία των Ισραηλινών να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστρέψουν οι όμηροι», λέει.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM