Γάζα: 20 νεκροί μετά την ανατροπή φορτηγού με τρόφιμα μέσα στο πλήθος

Γάζα: Φορτηγό με τρόφιμα ανετράπη μέσα στο πλήθος - 20 νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανακοίνωσε το θάνατο 20 ανθρώπων την περασμένη νύχτα, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε τρόφιμα ανατράπηκε μέσα σ' ένα πλήθος ανθρώπων.

«Το φορτηγό ανατράπηκε ενώ εκατοντάδες άμαχοι περίμεναν βοήθεια σε τρόφιμα στη ζώνη του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της λωρίδας της Γάζας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

«Το φορτηγό είχε αναγκασθεί από τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιήσει επικίνδυνους δρόμους, οι οποίοι είχαν προηγουμένως βομβαρδισθεί» και βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, εξήγησε.

«Παρά την πρόσφατη περιορισμένη έγκριση μερικών φορτηγών με βοήθεια, η κατοχή (σ.σ.: το Ισραήλ) εμποδίζει εσκεμμένα την ασφαλή διέλευση και τη διανομή αυτής της βοήθειας. Υποχρεώνει τους οδηγούς να περάσουν από δρόμους που είναι γεμάτοι με πεινασμένους αμάχους που περιμένουν εδώ και εβδομάδες τα προϊόντα πρώτης ανάγκης», καταγγέλλει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Αυτή «η εσκεμμένη και εγκληματική συμπεριφορά οδηγεί συχνά στο να ορμούν στα φορτηγά πλήθη απελπισμένων που παίρνουν δια της βίας το φορτίο τους», εξήγησε η κυβέρνηση, η οποία έκανε επίσης λόγο για 20 νεκρούς αμάχους και δεκάδες τραυματίες.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ελέγχει τις πληροφορίες αυτές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM