ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών σε Δένδια: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας με την Κατρίν Κολονά Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μήνυμα πως η Γαλλία είναι σύμμαχος της Ελλάδας και θα σταθεί αλληλέγγυα έναντι των απειλών κατά της κυριαρχίας της, έστειλε η υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, μετά τη συνάντησή της με τον Νίκο Δένδια στο Παρίσι. 

«Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις και πραγματικά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε στο πλευρό σας», δήλωσε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Η Κατρίν Κολονά σημείωσε πως ο Νίκος Δένδιας την ενημέρωσε για «τη μεγάλη του ανησυχία όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, τις απειλές κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας, κάποιες δηλώσεις ενός εταίρου μας».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ενημέρωσε την ομόλογό του «σχετικά με την έξαρση της τουρκικής ρητορικής και τις ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή», όπως και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.  

Επίσης, η Κατρίν Κολονά ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που επέδειξε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στη Γαλλία. «Είναι μια αλληλεγγύη η οποία κατέδειξε στην πράξη με δύο Καναντέρ, τα οποία μάς βοήθησαν πολύ στη μάχη κατά των πυρκαγιών», δήλωσε και υπενθύμισε την αντίστοιχη γαλλική βοήθεια στην Ελλάδα, το περασμένο καλοκαίρι. 

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπογράμμισε τη σημασία μιας κοινής προσέγγισης της Ευρώπης έναντι της Ρωσίας. «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την αναγκαιότητα να καταπολεμήσουμε τις ψευδείς ειδήσεις που έρχονται από τη Μόσχα, η οποία επιδιώκει να ξεχάσουμε τις αιτίες του πολέμου», δήλωσε. 

«Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη των οικονομικών και των γεωπολιτικών συνεπειών που απορρέουν από την εισβολή στην Ουκρανία», υπογράμμισε και τόνισε τις επιπτώσεις του πολέμου στην ενέργεια.
 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ