Γαλλίδα μοναχή είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- 118 ετών, λατρεύει το κρασί και τη σοκολάτα

Γαλλίδα μοναχή είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- 118 ετών, λατρεύει το κρασί και τη σοκολάτα Facebook Twitter
0

Μία Γαλλίδα μοναχή 118 ετών είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο- μετά τον θάνατο της Κάνε Τανάκα- σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. 

Η αδελφή Αντρέ είναι επίσης η γηραιότερη μοναχή όλων των εποχών, αλλά και ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος που έχει αναρρώσει από την Covid-19. Νόσησε στις αρχές του 2021, όμως το ξεπέρασε μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες, εγκαίρως για τα 117α γενέθλιά της.

Η Λουσίλ Ραντόν, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1904 και τα τελευταία χρόνια ζει σε γηροκομείο κοντά στην πόλη Τουλόν. Προτού γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε νοσοκομείο. 

«Νιώθω ότι θα ήμουν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν με θέλει ακόμη», δήλωσε σε γαλλικό κανάλι και χαρακτήρισε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου «λυπηρή τιμή». 

Της αρέσει η σοκολάτα και το κρασί- πίνει ένα ποτήρι κάθε ημέρα- ενώ όταν έκλεισε τα 118 της χρόνια τον Φεβρουάριο έλαβε χειρόγραφο σημείωμα με ευχές από τον Εμανουέλ Μακρόν. Είναι ο 18ος πρόεδρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ έχει δει 10 πάπες να αναλαμβάνουν επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. 

Η Κάνε Τανάκα ήταν έως πριν από λίγες ημέρες ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η Γιαπωνέζα κατέληξε στις 19 Απριλίου, σε ηλικία 119 ετών. 

Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου όλων των εποχών που έχει καταγραφεί ανήκει επίσης σε Γαλλίδα. Η γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875 Ζαν Λουίζ Κλαμέν έζησε 122 χρόνια και 163 ημέρες, σύμφωνα με το Γκίνες.

Με πληροφορίες από CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ