Γαλλία: «Συναγερμός» λόγω φωτιάς σε εγκατάσταση με ουράνιο

Πυρηνικό εργοστάσιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

«Συναγερμός» σήμανε νωρίτερα στη γαλλική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια (ASN), λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εγκατάσταση με ουράνιο

Η ASN ενεργοποίησε το κέντρο έκτακτης ανάγκης της, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε πυρηνική εγκατάσταση στη νοτιοανατολική Γαλλία. Αργότερα, η αρχή ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη ακτινοβολίας. 

«Από τη φωτιά δεν επηρεάστηκαν ραδιενεργές ουσίες», ανακοίνωσε η ASN, που γνωστοποίησε ότι αφού τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά, απενεργοποίησε το κέντρο έκτακτης ανάγκης. 

Περαιτέρω έλεγχοι θα διενεργηθούν αύριο, Πέμπτη, από ειδική ομάδα ερευνητών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Framatore, που διαχειρίζεται την εν λόγω εγκατάσταση, δεν τραυματίστηκε κανένας υπάλληλος. 

Η Framatome ανήκει στον γαλλικό κολοσσό πυρηνικής ενέργειας EDF. Στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή Ρομάν-σιρ-Ισέρ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, παράγονται καύσιμα για πυρηνικούς αντιδραστήρες με βάση το εμπλουτισμένο ουράνιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ