Γαλλία: Στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού «νάρκωνε γυναίκες για να τις παρακολουθεί να ουρούν»

Γαλλία: Στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού «νάρκωνε γυναίκες για να τις παρακολουθεί να ουρούν» Facebook Twitter
0

Ανώτερο στέλεχος στο Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας κατηγορείται πως νάρκωνε γυναίκες με διουρητικά προκειμένου να τις παρακολουθεί να ουρούν.

Γαλλικές δικαστικές πηγές είπαν πως ο άντρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και ναρκωτικά σχετικά με περισσότερες από 200 γυναίκες. Τα αδικήματα φέρεται να συνέβησαν όταν οι γυναίκες πήγαιναν σε συνεντεύξεις για δουλειά το διάστημα μεταξύ 2009 και 2018. Επίσης κατηγορείται πως τραβούσε κρυφά φωτογραφίες τα πόδια των γυναικών κάτω από το γραφείο χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο.

Η γαλλική εφημερίδα Libération δημοσίευσε τις μαρτυρίες πέντε γυναικών που είπαν πως τους προσφέρθηκε τσάι ή καφές στην διάρκεια των συνεντεύξεων και μετά τους έκαναν ξενάγηση σε πολιτιστικά σημεία κοντά στο υπουργείο. Όταν έφταναν στα όριά τους θέλοντας να πάνε τουαλέτα, ο άντρας τις πήγαινε σε ένα ανάχωμα δίπλα στον ποταμό Σηκουάνα και προσφερόταν να τις καλύψει με το παλτό του ενώ εκείνες ουρούσαν κάτω από μια γέφυρα.

«Ούρησα στο έδαφος, σχεδόν πάνω στα πόδια του. Ένιωσα ταπείνωση και ντροπή», είπε μια από τις γυναίκες, ενώ άλλη δήλωσε πως νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με ουρολοίμωξη μετά την συνάντησή της με τον άντρα.

Σύμφωνα με την Libération, ο άντρας κρατούσε αρχείο με τα περιστατικά σε ένα φύλλο Excel. 

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν μια γυναίκα έπιασε τον άντρα να φωτογραφίζει τα πόδια της κάτω από το γραφείο του και τον κατήγγειλε στους ανωτέρους του. Το Υπουργείο Πολιτισμού τον κατήγγειλε με την σειρά του στην αστυνομία, που βρήκε λεπτομέρειες στον υπολογιστή του για τις γυναίκες που είχε βάλει στόχο. Τον Οκτώβριο του 2018 τέθηκε σε διαθεσιμότητα και τρεις μήνες αργότερα απολύθηκε όταν ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα εναντίον του.

Η γαλλική αστυνομία αποκάλυψε πως τα ροφήματα των γυναικών είχαν μέσα τεράστιες δόσεις ενός πολύ ισχυρού διουρητικού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού είπε στο ραδιόφωνο Europe 1 πως «έπεσε από τα σύννεφα με την τρελή υπόθεση ενός διεστραμμένου».

Αν και το υπουργείο ανέφερε πως ξεκίνησε πειθαρχικές διαδικασίες αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τις πράξεις του άντρας, δυο από τις γυναίκες είπαν πως είχαν κάνει σχετικά παράπονα, τα οποία αγνοήθηκαν. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM