Γαλλία: Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν σεκιούριτι για να προστατευθούν από τους vegan

Γαλλία: Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν σεκιούριτι για να προστατευθούν από τους vegan Facebook Twitter
EPA
2

Η ένταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες μεταξύ ακτιβιστών vegan και των κρεοπωλών στη Γαλλία έφτασε σε νέο επίπεδο σήμερα με την ανακοίνωση ότι οι επιχειρηματίες ζήτησαν την προστασία ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας αυτό το Σαββατοκύριακο.


Ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βόρειας Γαλλίας δήλωσε πως έχει απευθυνθεί «σε μια ιδιωτική εταιρεία security» για να προστατεύσει τους συναδέλφους του από τις ενδεχόμενες δράσεις των vegan το ερχόμενο Σάββατο.

«Τέσσερις ενώσεις βίγκαν ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον των καταστημάτων μας» το Σάββατο και «δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε στωικά τις ενέργειές τους ή ακόμη να κλείσουμε τα καταστήματά μας για να προστατευθούμε», τόνισε ο Λοράν Ριγκό σε ανακοίνωσή του.

«Οπότε θα προστατεύσουμε οι ίδιοι τα καταστήματά μας με μια ιδιωτική εταιρεία security. Αυτό, να το γνωρίζετε, δεν είναι φυσιολογικό, αλλά απαραίτητο», πρόσθεσε.

«Έχουμε ζητήσει από μια ιδιωτική εταιρεία μια περιπολία να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου μπροστά από το κατάστημά μας, όπως και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή», εξήγησε η Βαλερί Καρεέλ, υπεύθυνη ενός κρεοπωλείου στη Λίλη που βανδαλίστηκε τον Μάιο.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα στοιχεία» σχετικά με την ενδεχόμενη πραγματοποίηση διαδηλώσεων από υποστηρικτές των βίγκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, επεσήμανε αστυνομική πηγή.

Πρόσφατα έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για βανδαλισμούς εναντίον εννέα καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και κρεοπωλεία, στην περιφέρεια της Λίλης από βίγκαν. Μία από τους συλληφθέντες είναι μια 21χρονη γυναίκα η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Από την αρχή του έτους η Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών – Αλλαντοπώλων, Προμηθευτών (CFBCT) έχει καταγράψει «δώδεκα περιπτώσεις καταστημάτων που βανδαλίστηκαν με συνθήματα από αντισπισιστές» και «πολλές δεκάδες» άλλες ζημιές με «ψεύτικο αίμα» ή αυτοκόλλητα.

Οι αντισπισιστές είναι αντίθετοι στην ιεραρχία μεταξύ των ειδών και κυρίως μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 300 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Διεθνή / Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία

Οι περικοπές στην ανθρωπιστική βοήθεια, οι συγκρούσεις, η κλιματική και οικονομική κρίση συμβάλλουν στην έκτη συνεχόμενη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποσιτισμό
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Διεθνή / Τουρκία: Με το «έτσι θέλω» υπέρβαροι πολίτες υφίστανται έλεγχο και μετρήσεις βάρους δημσίως

Η νέα καμπάνια της Τουρκίας για την παχυσαρκία προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς πολίτες μετρώνται για ΔΜΣ σε πλατείες χωρίς σαφείς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων
LIFO NEWSROOM
«Είναι ένας κόπανος που καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Σπρίνγκστιν

Διεθνή / «Αυτό το αποξηραμένο δαμάσκηνο καλά θα κάνει να το βουλώσει» - Η χυδαία επίθεση του Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο θρύλος της αμερικανικής ροκ έχει αποκαλέσει τον Τραμπ «ακατάλληλο» για το αξίωμα του προέδρου και έχει χαρακτηρίσει τη κυβέρνησή του «διεφθαρμένη»
LIFO NEWSROOM
Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και αυτό το "κίνημα" για άλλους μου φαινεται δουλεύει με τα μέλη του να είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι,πάλι.Αλήθεια χαλαλ κρεοπωλεία έχουν βανδαλιστεί?