Γαλλία: Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν σεκιούριτι για να προστατευθούν από τους vegan

Γαλλία: Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν σεκιούριτι για να προστατευθούν από τους vegan Facebook Twitter
EPA
2

Η ένταση που επικρατεί εδώ και πολλούς μήνες μεταξύ ακτιβιστών vegan και των κρεοπωλών στη Γαλλία έφτασε σε νέο επίπεδο σήμερα με την ανακοίνωση ότι οι επιχειρηματίες ζήτησαν την προστασία ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας αυτό το Σαββατοκύριακο.


Ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βόρειας Γαλλίας δήλωσε πως έχει απευθυνθεί «σε μια ιδιωτική εταιρεία security» για να προστατεύσει τους συναδέλφους του από τις ενδεχόμενες δράσεις των vegan το ερχόμενο Σάββατο.

«Τέσσερις ενώσεις βίγκαν ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον των καταστημάτων μας» το Σάββατο και «δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε στωικά τις ενέργειές τους ή ακόμη να κλείσουμε τα καταστήματά μας για να προστατευθούμε», τόνισε ο Λοράν Ριγκό σε ανακοίνωσή του.

«Οπότε θα προστατεύσουμε οι ίδιοι τα καταστήματά μας με μια ιδιωτική εταιρεία security. Αυτό, να το γνωρίζετε, δεν είναι φυσιολογικό, αλλά απαραίτητο», πρόσθεσε.

«Έχουμε ζητήσει από μια ιδιωτική εταιρεία μια περιπολία να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου μπροστά από το κατάστημά μας, όπως και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή», εξήγησε η Βαλερί Καρεέλ, υπεύθυνη ενός κρεοπωλείου στη Λίλη που βανδαλίστηκε τον Μάιο.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα στοιχεία» σχετικά με την ενδεχόμενη πραγματοποίηση διαδηλώσεων από υποστηρικτές των βίγκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, επεσήμανε αστυνομική πηγή.

Πρόσφατα έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας για βανδαλισμούς εναντίον εννέα καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και κρεοπωλεία, στην περιφέρεια της Λίλης από βίγκαν. Μία από τους συλληφθέντες είναι μια 21χρονη γυναίκα η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Από την αρχή του έτους η Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών – Αλλαντοπώλων, Προμηθευτών (CFBCT) έχει καταγράψει «δώδεκα περιπτώσεις καταστημάτων που βανδαλίστηκαν με συνθήματα από αντισπισιστές» και «πολλές δεκάδες» άλλες ζημιές με «ψεύτικο αίμα» ή αυτοκόλλητα.

Οι αντισπισιστές είναι αντίθετοι στην ιεραρχία μεταξύ των ειδών και κυρίως μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Και αυτό το "κίνημα" για άλλους μου φαινεται δουλεύει με τα μέλη του να είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι,πάλι.Αλήθεια χαλαλ κρεοπωλεία έχουν βανδαλιστεί?