Γαλλία: Μια 16χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί πέθανε από ιλαρά

Γαλλία: Μια 16χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί πέθανε από ιλαρά Facebook Twitter
1

Μια 16χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί πέθανε στα τέλη Ιουνίου από ιλαρά, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής και Νοσοκομείων της Μασσαλίας (AP-HM), επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία την οποία είχε επικαλεστεί την Τετάρτη η υπουργός Υγείας Αν Μπουζίν σε ομιλία της στο κοινοβούλιο.


Η AP-HM, που διαχειρίζεται τέσσερα νοσοκομεία στη Μασσαλία, ανέφερε ότι παρέλαβε την 16χρονη από ένα νοσοκομείο της Νίκαιας επειδή «εδώ έχουμε μια υπηρεσία εξειδικευμένη στις σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις».

Στις 13 Ιουνίου, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η έφηβη έπασχε από ιλαρά. «Η υγεία της επιδεινώθηκε και πέθανε στις 27 Ιουνίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από μια πολύ σπάνια και οξεία μορφή ιλαράς.


Ο θάνατος της 16χρονης συνέβη σε μια περίοδο που έχει αναζωπυρωθεί η δημόσια συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών. Στις αρχές Ιουλίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο χρόνο τα υποχρεωτικά εμβόλια για τα βρέφη και τα νήπια θα αυξηθούν από 3 που είναι σήμερα σε 11. Στους γονείς που δεν θα συμμορφωθούν μπορεί θεωρητικά να επιβληθεί πρόστιμο 3.750 ευρώ και φυλάκιση έξι μηνών.


Σήμερα, τρία εμβόλια είναι υποχρεωτικά στη Γαλλία: για τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και την πολυομυελίτιδα. Σε αυτά, θα προστεθούν τα εμβόλια κατά του κοκκύτη, της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς, της ηπατίτιδας Β΄, του βακτηρίου του αιμόφιλου της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιόκοκκου C.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Διεθνή / Πάπας Λέων: Η ομοφοβική ρητορική του αδελφού του κατά των τρανς στα social media

Οι ομοφοβικές, εθνικιστικές και βαθιά ρατσιστικές αναρτήσεις του στο Facebook βρίσκονται στο μικροσκόπιο μετά την ανάδειξη του αδελφού του σε νέο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας
LIFO NEWSROOM
O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα. Σήμερα ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της/ Το νέο μυθιστόρημα του Ocean Vuong είναι το βιβλίο του μήνα στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ

Διεθνή / O Ocean Vuong έβλεπε μικρός το σόου της Όπρα και σήμερα είναι ο συγγραφέας του μήνα στην εκπομπή της

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου Αμερικανο-Βιετναμέζου συγγραφέα, «The «Emperor of Gladness», είναι το 114ο βιβλίο για το Oprah's Book Club της θρυλικής παρουσιάστριας, η οποία το χαρακτήρισε ως «ένα από τα καλύτερα της εποχής μας και όλων των εποχών». Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα ελληνικά.
LIFO NEWSROOM