Γαλλία: Μια 16χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί πέθανε από ιλαρά

Γαλλία: Μια 16χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί πέθανε από ιλαρά Facebook Twitter
1

Μια 16χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί πέθανε στα τέλη Ιουνίου από ιλαρά, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής και Νοσοκομείων της Μασσαλίας (AP-HM), επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία την οποία είχε επικαλεστεί την Τετάρτη η υπουργός Υγείας Αν Μπουζίν σε ομιλία της στο κοινοβούλιο.


Η AP-HM, που διαχειρίζεται τέσσερα νοσοκομεία στη Μασσαλία, ανέφερε ότι παρέλαβε την 16χρονη από ένα νοσοκομείο της Νίκαιας επειδή «εδώ έχουμε μια υπηρεσία εξειδικευμένη στις σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις».

Στις 13 Ιουνίου, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η έφηβη έπασχε από ιλαρά. «Η υγεία της επιδεινώθηκε και πέθανε στις 27 Ιουνίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το κορίτσι δεν είχε εμβολιαστεί. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από μια πολύ σπάνια και οξεία μορφή ιλαράς.


Ο θάνατος της 16χρονης συνέβη σε μια περίοδο που έχει αναζωπυρωθεί η δημόσια συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών. Στις αρχές Ιουλίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο χρόνο τα υποχρεωτικά εμβόλια για τα βρέφη και τα νήπια θα αυξηθούν από 3 που είναι σήμερα σε 11. Στους γονείς που δεν θα συμμορφωθούν μπορεί θεωρητικά να επιβληθεί πρόστιμο 3.750 ευρώ και φυλάκιση έξι μηνών.


Σήμερα, τρία εμβόλια είναι υποχρεωτικά στη Γαλλία: για τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και την πολυομυελίτιδα. Σε αυτά, θα προστεθούν τα εμβόλια κατά του κοκκύτη, της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς, της ηπατίτιδας Β΄, του βακτηρίου του αιμόφιλου της γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιόκοκκου C.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Διεθνή / Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Χιλιάδες παιδιά στη Γάζα παγιδευμένα σε μια ατελείωτη λίστα αναμονής για ζωή

Το αδιέξοδο αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των ισραηλινών αρχών, που ελέγχουν απόλυτα τις άδειες εξόδου και μπλοκάρουν ιατρικές μεταφορές, όσο και στην απροθυμία πολλών κρατών να δεχθούν ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Υπέγραψε νομοσχέδιο που υποχρεώνει την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων για τον Έπσταϊν

«Ίσως η αλήθεια για αυτούς τους Δημοκρατικούς και τις σχέσεις τους με τον Τζέφρι Έπσταϊν να αποκαλυφθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Truth Social
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Διεθνή / Γάζα: «Κοιτάξτε μας με έλεος» - Η δραματική έκκληση των Παλαιστινίων υπό τον φόβο του επερχόμενου σκληρού χειμώνα

Πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα, παρότι επέζησαν του διετούς πολέμου, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική κρίση
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM