Γαλλία: Γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο - Η συγκινητική στιγμή σε ένα βίντεο

Γαλλία: Γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο - Η συγκινητική στιγμή σε ένα βίντεο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / TWITTER - ZooParc de Beauval
0

Ένα γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα μικρά σε έναν γαλλικό ζωολογικό κήπο, κάνοντας τους ειδικούς να μιλούν για ένα εξαιρετικό γεγονός.

Τα μικρά πάντα της Χουάν Χουάν γεννήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ZooParc de Beauval, στην κεντρική Γαλλία και ζυγίζουν 149 και 129 γραμμάρια αντίστοιχα.

«Είναι πολύ ζωηρά, ροζ και παχουλά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ζωολογικός κήπος, σχολιάζοντας τα χαρμόσυνα νέα.

Οι επιστήμονες μίλησαν για ένα εξαιρετικό γεγονός, καθώς η αναπαραγωγή των πάντα, είτε βρίσκονται σε αιχμαλωσία είτε στη φύση, είναι πολύ σπάνια. Όπως εξηγούν τα θηλυκά είναι σε οίστρο μόνο μία φορά το χρόνο για μόλις 24 έως 48 ώρες.

Η Χουάν Χουάν που φιλοξενείται στο ζωολογικό κήπο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι η μητέρα του Γιουάν Μενγκ, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στη Γαλλία.

«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Το να βλέπεις αυτά τα δύο μωρά να γεννιούνται έχοντας πολύ καλή υγεία, είναι ένα βήμα για τη διατήρηση του είδους. Εκατομμύρια Γάλλοι θα είναι περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι πλέον για την προστασία των απειλούμενων ζώων» είπε ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου.

Ένα άλλο γεγονός που έχει ενθουσιάσει το προσωπικό του ζωολογικού κήπου είναι πως η Χουάν Χουάν και ο σύντροφός της Γιουάν Ζι κατάφεραν να έρθουν σε «επαφή» οκτώ φορές μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, προκειμένου να είναι σίγουροι πως η Χουάν Χουάν θα μπορέσει να γίνει μητέρα, κτηνίατροι πραγματοποίησαν τεχνητή γονιμοποίηση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ