Γαλλία: Γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο - Η συγκινητική στιγμή σε ένα βίντεο

Γαλλία: Γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα σε ζωολογικό κήπο - Η συγκινητική στιγμή σε ένα βίντεο Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / TWITTER - ZooParc de Beauval
0

Ένα γιγαντιαίο πάντα γέννησε δίδυμα μικρά σε έναν γαλλικό ζωολογικό κήπο, κάνοντας τους ειδικούς να μιλούν για ένα εξαιρετικό γεγονός.

Τα μικρά πάντα της Χουάν Χουάν γεννήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ZooParc de Beauval, στην κεντρική Γαλλία και ζυγίζουν 149 και 129 γραμμάρια αντίστοιχα.

«Είναι πολύ ζωηρά, ροζ και παχουλά» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ζωολογικός κήπος, σχολιάζοντας τα χαρμόσυνα νέα.

Οι επιστήμονες μίλησαν για ένα εξαιρετικό γεγονός, καθώς η αναπαραγωγή των πάντα, είτε βρίσκονται σε αιχμαλωσία είτε στη φύση, είναι πολύ σπάνια. Όπως εξηγούν τα θηλυκά είναι σε οίστρο μόνο μία φορά το χρόνο για μόλις 24 έως 48 ώρες.

Η Χουάν Χουάν που φιλοξενείται στο ζωολογικό κήπο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι η μητέρα του Γιουάν Μενγκ, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στη Γαλλία.

«Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. Το να βλέπεις αυτά τα δύο μωρά να γεννιούνται έχοντας πολύ καλή υγεία, είναι ένα βήμα για τη διατήρηση του είδους. Εκατομμύρια Γάλλοι θα είναι περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι πλέον για την προστασία των απειλούμενων ζώων» είπε ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου.

Ένα άλλο γεγονός που έχει ενθουσιάσει το προσωπικό του ζωολογικού κήπου είναι πως η Χουάν Χουάν και ο σύντροφός της Γιουάν Ζι κατάφεραν να έρθουν σε «επαφή» οκτώ φορές μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, προκειμένου να είναι σίγουροι πως η Χουάν Χουάν θα μπορέσει να γίνει μητέρα, κτηνίατροι πραγματοποίησαν τεχνητή γονιμοποίηση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM