Γαλλία: Δέκατη μέρα απεργίας για το συνταξιοδοτικό - Χάος στις μεταφορές

Γαλλία: Δέκατη μέρα απεργίας για το συνταξιοδοτικό - Χάος στις μεταφορές Facebook Twitter
Σε απεργιακό κλοιό για δέκατη ημέρα η Γαλλία, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις
0

Η απεργία κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων συνεχίστηκε σήμερα για δέκατη ημέρα στις γαλλικές μεταφορές, προκαλώντας ανησυχία για επικείμενο χάος εν όψει Χριστουγέννων.

Την σημερινή δέκατη ημέρα της απεργίας, η κατάσταση παρέμεινε κρίσιμη για τους επιβάτες των μέσων μεταφοράς, με τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες να έχουν πλοηγεί σοβαρά στις διεθνείς και τοπικές συνδέσεις, αλλά και στο Παρίσι και την περιφέρειά του, ενώ μόνο το 60% των λεωφορείων βρισκόταν σε κυκλοφορία. Για αύριο και την Δευτέρα η κατάσταση προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητη.

Δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το τέλος των κινητοποιήσεων πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου παραμένει αβέβαιο. Εάν η απεργία συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι πιθανόν να θέσει εν αμφιβόλω τις αναχωρήσεις για διακοπές, διότι χρειάζεται η παρέλευση πολλών ημερών μέχρι το δίκτυο των μεταφορών να επιστρέψει σε κανονική λειτουργία.

Γαλλία: Δέκατη μέρα απεργίας για το συνταξιοδοτικό - Χάος στις μεταφορές Facebook Twitter

«Το ήμισυ των ταξιδιωτών» θα έχουν στην διάθεσή τους τρένα για να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά τους, διαβεβαίωσε η υπεύθυνη λειτουργίας της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF Ρασέλ Πικάρ, σύμφωνα με την Le Parisien.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον διευθυντή της εταιρείας Ζαν-Πιερ Φαραντού να προετοιμάσει ένα «σχέδιο μεταφορών», όπου θα προσδιορίζονται οι σιδηροδρομικές συνδέσεις που θα βρίσκονται σε λειτουργία.

«Βλέπω ότι όλοι περιμένουν τα Χριστούγεννα με ανησυχία. Τα Χριστούγεννα είναι μία σημαντική περίοδος. Αλλά θα πρέπει κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν πιστεύω ότι οι Γάλλοι θα δεχθούν ότι ορισμένοι μπορεί να τους στερήσουν αυτήν την στιγμή», προειδοποίησε ο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο Ζαν-Πιερ Φαραντού κάλεσε τους σιδηροδρομικούς , που έχουν κηρύξει επ΄αόριστον απεργία από τις 5 Δεκεμβρίου, να κάνουν μία παύση για την περίοδο των Χριστουγέννων, προκαλώντας την αντίδραση των συνδικαλιστών.

«Εάν η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει η σύγκρουση πριν από τις γιορτές, έχει όλη την επόμενη εβδομάδα για να λάβει την λογική απόφαση που επιβάλλεται: την απόσυρση της μεταρρύθμισης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT-Σιδηροδρομικοί. Οι αντίπαλοι της μεταρρύθμισης κρατούν τις δυνάμεις τους για την επόμενη ημέρα κινητοποιήσεων που είναι η Τρίτη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM