Γαλλία: Απαγορεύουν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους

Γαλλία: Απαγορεύουν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους Facebook Twitter
2

Την απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσιους χώρους προανήγγειλε, μιλώντας σε ραδιοσταθμό η υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

«Θέλουμε να εφαρμόσουμε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα ίδια μέτρα με αυτά που εφαρμόζουμε στον καπνό», είπε η Μαριζόλ Τουρέν, κάτι που σημαίνει απαγόρευση καπνίσματος του σε δημόσιους χώρους και πώλησης του σε νέους κάτω των 18 ετών. Παράλληλα θα απαγορευτεί και η διαφήμιση του.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, η Τουρέν περιέλαβε και μέτρα κατά του καπνίσματος των εγκύων και των νέων. Πρότεινε επίσης τη δημιουργία χώρος «χωρίς καπνό» και στο ύπαιθρο.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο πουλάει πολύ στη Γαλλία, αφού οι κατασκευαστές του λένε ότι το χρησιμοποιούν 500 χιλιάδες άνθρωποι.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο γνώρισε δόξες στη Γαλλία από τη στιγμή που απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και οι Γάλλοι έσπευσαν να το προμηθευτούν μαζικά, όχι από φαρμακεία στα οποία δεν επιτρεπόταν η πώληση του αλλά από ειδικά καταστήματα. «Καταναλώνεται από εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλους, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε τα οφέλη και τους κινδύνους αυτής της συσκευής που εγείρει ορισμένα ζητήματα», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Τουρέν, δίνοντας έτσι μια πρώτη «γεύση» των περιορισμών που ανακοίνωσε σήμερα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπάρχει σοβαρή επιστημονική έρευνα για τις συνέπειες του "παθητικού" καπνίσματος. (Εάν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει κάτι που να καταρίπτει τον ισχυρισμό μου αυτόν, τον παρακαλώ να με παραπέμψει στην έρευνα). Υποθέτω πως ούτε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπάρχει σοβαρή επιστημονική έρευνα, για την βλαβερότητα του. Το ζήτημα είναι ηθικό. Οι απάγορεύσεις αυτου του είδους βλάπτουν την ελευθερία και το στύλ! Σε λίγο θα γίνουμε όλοι σαν καλόγριες με ποδήλατα.