Γαλλία: Ακτιβιστές γέμισαν με τσιμέντο τις τρύπες γηπέδου γκολφ – Διαμαρτυρόμενοι για την κατασπατάληση νερού

Γαλλία: Ακτιβιστές γέμισαν της τρύπες γηπέδου γκολφ – Οι λόγοι της διαμαρτυρίας τους Facebook Twitter
0

Ακτιβιστές για το κλίμα γέμισαν τις τρύπες γηπέδου του γκολφ στη Γαλλία με τσιμέντο για να διαμαρτυρηθούν για την εξαίρεση των χώρων αυτών από τα μέτρα κατά της κατασπατάλησης νερού, εν μέσω ξηρασίας.

Η ομάδα έβαλε στο στόχαστρό της ένα γήπεδο κοντά στην πόλη Τουλούζ, αποκαλώντας το γκολφ «βιομηχανία αναψυχής των πιο προνομιούχων». 

Σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέτρα, όπως η απαγόρευση πλυσίματος αμαξιών και το πότισμα αυλών, ωστόσο τα γήπεδα του γκολφ παραμένουν, σχεδόν, «αλώβητα». Και ενώ περί τα 100 χωριά στη Γαλλία αντιμετωπίζουν ελλείψεις, ακόμα και σε πόσιμο νερό, η εξαίρεση των αθλητικών αυτών χώρων, προκάλεσε οργή

Οι ακτιβιστές ανέφεραν πως η απόφαση αυτή αποτελεί απόδειξη πως «η οικονομική τρέλα προέχει της οικολογικής λογικής». 

Ο δήμαρχος της Γκρενόμπλ, Έρικ Πιολέ, των Πρασίνων, επέκρινε, επίσης, την απόφαση σημειώνοντας πως «συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους πλούσιους και ισχυρούς».

Ωστόσο, να σημειωθεί πως και οι χώροι αυτοί δεν μπορούν να λειτουργούν με απόλυτη ασυδοσία. Τους επιτρέπεται να ποτίζουν μόνο το βράδυ και με το 30% του νερού που θα χρησιμοποιήσουν σε φυσιολογικές συνθήκες. Μόλις μία περιοχή έχει ανακοινώσεις μεγαλύτερες απαγορεύσεις στα γήπεδα, το Ιλ-ε-Βιλαίν.

Οι ιδιοκτήτες εξήγησαν πως το γκαζόν στα γήπεδα χρειάζεται νερό αλλιώς μπορεί να χαλάσει μέσα σε τρεις μέρες. 

«Γήπεδο του γκολ χωρίς γρασίδι είναι σαν παγοδρόμιο χωρίς πάγο» είπε ο Ζεράρ Ρουγιέ της Γαλλικής Ομοσπονδίας Γκολφ. Μιλώντας στο  France Info news, επεσήμανε πως στα γήπεδα ανά τη χώρα απασχολούνται 15.000 άτομα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ