Γαλλία: 87 ενώσεις και συνδικάτα αποχωρούν από την πλατφόρμα Χ

Γαλλία: 87 ενώσεις και συνδικάτα αποχωρούν από την πλατφόρμα Χ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Ότι αποχωρούν από την πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ ανακοίνωσαν 87 σημαντικά συνδικάτα και ενώσεις στη Γαλλία, καθώς το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει, όπως υποστηρίζουν, «σοβαρός κίνδυνος».

Οι ανακοινώσεις για αποχώρηση από το Χ, που θα ισχύσει από τις 20 Ιανουαρίου, ημερομηνία της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, πολλαπλασιάζονται εδώ και εβδομάδες στη Γαλλία. Μεταξύ των συλλόγων που ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το Χ είναι ο Σύνδεσμος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (LDH), η Greenpeace και η Emmaüs. Περισσότερα από εξήντα γερμανικά και αυστριακά πανεπιστήμια ανακοίνωσαν στις 10 Ιανουαρίου την αποχώρησή τους, εκφράζοντας ανησυχίες για τις αντιδημοκρατικές παρεκκλίσεις αυτής της πλατφόρμας. 

«Εγκαταλείποντας το X, γνωρίζουμε καλά ότι στερούμαστε από ένα δίαυλο επικοινωνίας για να αναδεικνύουμε τις δράσεις μας, τις μάχες μας, να απευθυνόμαστε και να ευαισθητοποιούμε», γράφουν οι εν λόγω 87 γαλλικές ενώσεις και συνδικάτα που δραστηριοποιούνται κατά του αποκλεισμού και υπέρ της αλληλεγγύης, της προστασίας του περιβάλλοντος, των δημόσιων ελευθεριών και της ελευθερίας του Τύπου. «Όμως το εργαλείο αυτό, το οποίο είχε αντιμετωπισθεί στην αρχή του ως ένας νέος χώρος ελευθερίας της έκφρασης, έγινε ένας μεγάλος κίνδυνος γι' αυτήν και για το σεβασμό της αξιοπρέπειας των προσώπων», υπογραμμίζουν σε άρθρο που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Le Monde.

Στο στόχαστρο των ενώσεων βρίσκεται «η απουσία ελέγχου και παραμετροποίησης των αλγορίθμων» οι οποίοι «ευνοούν τη διάδοση εκεί περιεχομένων μίσους και την κυκλοφορία θεωριών συνωμοσίας και σκεπτικισμού για την κλιματική αλλαγή». Οι εν λόγω οργανισμοί καλούν «όλες αυτές και όλους αυτούς που ενδιαφέρονται για τις μάχες τους» να «εγκαταλείψουν το X όσο πιο μαζικά είναι δυνατό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM