Γαλλία: 5 νεκροί, πάνω από 20 τραυματίες από τις καταιγίδες στην Κορσική

Πεσμένα δέντρα σε αυτοκίνητα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την Κορσική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών. 

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μετά τα διαδοχικά κύματα καύσωνα και την ξηρασία, οι καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι- οι ριπές τους έφταναν έως τα 224 χλμ./ώρα- προκάλεσαν αρκετές υλικές ζημιές. 

Τρεις άνθρωποι από 13 έως 72 ετών σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν και από σκεπές που παρασύρθηκαν από τον αέρα. Στη θάλασσα, ένας 62χρονος ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ έχασαν τη ζωή τους. 

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κορσική. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε τον συναγερμό που είχε σημάνει από το πρωί, καθώς το μέτωπο των καταιγίδων κινείται τώρα ανατολικά, προς την Ιταλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM