Γαλλία: 5 νεκροί, πάνω από 20 τραυματίες από τις καταιγίδες στην Κορσική

Πεσμένα δέντρα σε αυτοκίνητα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την Κορσική, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών. 

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μετά τα διαδοχικά κύματα καύσωνα και την ξηρασία, οι καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι- οι ριπές τους έφταναν έως τα 224 χλμ./ώρα- προκάλεσαν αρκετές υλικές ζημιές. 

Τρεις άνθρωποι από 13 έως 72 ετών σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν και από σκεπές που παρασύρθηκαν από τον αέρα. Στη θάλασσα, ένας 62χρονος ψαράς και μια γυναίκα που έκανε καγιάκ έχασαν τη ζωή τους. 

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 35.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κορσική. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France ήρε τον συναγερμό που είχε σημάνει από το πρωί, καθώς το μέτωπο των καταιγίδων κινείται τώρα ανατολικά, προς την Ιταλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM