Γαλλία: 28χρονος επιχειρηματίας λάνσαρε αλκοολούχο ποτό με εκχύλισμα κάνναβης

Γαλλία: Λάνσαραν κρασί με εκχύλισμα κάνναβης Facebook Twitter
0

Ένα κρασί με κάνναβη παρουσίασε ένας 28χρονος επιχειρηματίας, ο Ραφαέλ Ντε Παμπλό, στο Μπορντώ της Γαλλίας. 

Το νέο αυτό προϊόν ονομάζεται «Burdi W» και για την παραγωγή του εγχέεται στην τοπική ποικιλία κρασιού κανναβιδιόλη, μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη. Η χρήση της ουσίας είναι νόμιμη στη Γαλλία και έχει πιστοποιηθεί για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. «Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ», δήλωσε ο επιχειρηματίας στο AFP. 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει πουλήσει ήδη 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το καθένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, ωστόσο το κρασί έχει προσελκύσει καταναλωτές και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις ΗΠΑ. «Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ενώ συναντά αντιδράσεις από την κοινότητα των παραγωγών. 

«Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε η Ντιέν Κοβά οινοποιός. 

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, ο σημαντικός ιστότοπος για θέματα κρασιού Terre de Vins, κρίνει το συγκεκριμένο προϊόν ως «υποσχόμενο» κάνοντας λόγο για ένα ωραίο ποτό, σε διαφορετική κατηγορία, βέβαια, από το κρασί, που μπορούμε, όμως, «εύκολα να το φανταστούμε ως απεριτίφ». 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM