Γαλλία: 28χρονος επιχειρηματίας λάνσαρε αλκοολούχο ποτό με εκχύλισμα κάνναβης

Γαλλία: Λάνσαραν κρασί με εκχύλισμα κάνναβης Facebook Twitter
0

Ένα κρασί με κάνναβη παρουσίασε ένας 28χρονος επιχειρηματίας, ο Ραφαέλ Ντε Παμπλό, στο Μπορντώ της Γαλλίας. 

Το νέο αυτό προϊόν ονομάζεται «Burdi W» και για την παραγωγή του εγχέεται στην τοπική ποικιλία κρασιού κανναβιδιόλη, μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη. Η χρήση της ουσίας είναι νόμιμη στη Γαλλία και έχει πιστοποιηθεί για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. «Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ», δήλωσε ο επιχειρηματίας στο AFP. 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει πουλήσει ήδη 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το καθένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, ωστόσο το κρασί έχει προσελκύσει καταναλωτές και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις ΗΠΑ. «Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ενώ συναντά αντιδράσεις από την κοινότητα των παραγωγών. 

«Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε η Ντιέν Κοβά οινοποιός. 

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, ο σημαντικός ιστότοπος για θέματα κρασιού Terre de Vins, κρίνει το συγκεκριμένο προϊόν ως «υποσχόμενο» κάνοντας λόγο για ένα ωραίο ποτό, σε διαφορετική κατηγορία, βέβαια, από το κρασί, που μπορούμε, όμως, «εύκολα να το φανταστούμε ως απεριτίφ». 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM