Ένα κρασί με κάνναβη παρουσίασε ένας 28χρονος επιχειρηματίας, ο Ραφαέλ Ντε Παμπλό, στο Μπορντώ της Γαλλίας. 

 

Το νέο αυτό προϊόν ονομάζεται «Burdi W» και για την παραγωγή του εγχέεται στην τοπική ποικιλία κρασιού κανναβιδιόλη, μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη. Η χρήση της ουσίας είναι νόμιμη στη Γαλλία και έχει πιστοποιηθεί για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. «Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ», δήλωσε ο επιχειρηματίας στο AFP. 

 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει πουλήσει ήδη 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το καθένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, ωστόσο το κρασί έχει προσελκύσει καταναλωτές και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις ΗΠΑ. «Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ενώ συναντά αντιδράσεις από την κοινότητα των παραγωγών. 

 

«Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε η Ντιέν Κοβά οινοποιός. 

 

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, ο σημαντικός ιστότοπος για θέματα κρασιού Terre de Vins, κρίνει το συγκεκριμένο προϊόν ως «υποσχόμενο» κάνοντας λόγο για ένα ωραίο ποτό, σε διαφορετική κατηγορία, βέβαια, από το κρασί, που μπορούμε, όμως, «εύκολα να το φανταστούμε ως απεριτίφ».