Γαλλία: 28χρονος επιχειρηματίας λάνσαρε αλκοολούχο ποτό με εκχύλισμα κάνναβης

Γαλλία: Λάνσαραν κρασί με εκχύλισμα κάνναβης Facebook Twitter
0

Ένα κρασί με κάνναβη παρουσίασε ένας 28χρονος επιχειρηματίας, ο Ραφαέλ Ντε Παμπλό, στο Μπορντώ της Γαλλίας. 

Το νέο αυτό προϊόν ονομάζεται «Burdi W» και για την παραγωγή του εγχέεται στην τοπική ποικιλία κρασιού κανναβιδιόλη, μία από τις βασικές ουσίες που βρίσκονται στην κάνναβη. Η χρήση της ουσίας είναι νόμιμη στη Γαλλία και έχει πιστοποιηθεί για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. «Η κανναβιδιόλη προσθέτει μία επιπλέον χαλαρότητα στην, ήδη, κλασική χαλαρότητα που προσφέρει το αλκοόλ», δήλωσε ο επιχειρηματίας στο AFP. 

Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει πουλήσει ήδη 8.000 μπουκάλια προς 34 ευρώ το καθένα. Οι περισσότεροι από τους αγοραστές είναι στη Γαλλία, ωστόσο το κρασί έχει προσελκύσει καταναλωτές και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τις ΗΠΑ. «Στόχος μας είναι να συμφιλιώσουμε τους νέους με το κρασί», δήλωσε ενώ συναντά αντιδράσεις από την κοινότητα των παραγωγών. 

«Το κρασί είναι κρασί. Δεν καταλαβαίνω γιατί να προσθέσεις ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση στο κρασί, υπάρχει ήδη αλκοόλ σε αυτό», δήλωσε η Ντιέν Κοβά οινοποιός. 

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AFP, ο σημαντικός ιστότοπος για θέματα κρασιού Terre de Vins, κρίνει το συγκεκριμένο προϊόν ως «υποσχόμενο» κάνοντας λόγο για ένα ωραίο ποτό, σε διαφορετική κατηγορία, βέβαια, από το κρασί, που μπορούμε, όμως, «εύκολα να το φανταστούμε ως απεριτίφ». 
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM