Γαλλία: 12χρονη πέθανε από τροφική δηλητηρίαση – 7 παιδιά νοσηλεύονται

Γαλλία: 12χρονη πέθανε από τροφική δηλητηρίαση – 7 παιδιά νοσηλεύονται Facebook Twitter
0

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη βόρεια Γαλλία, μετά τον θάνατο ενός 12χρονου κοριτσιού και τη νοσηλεία επτά ακόμη παιδιών με σοβαρά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, σε ένα ξέσπασμα που παραμένει αδιευκρίνιστης προέλευσης.

Το κορίτσι υπέκυψε τη Δευτέρα από αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), μια σπάνια αλλά πολύ σοβαρή επιπλοκή που προκαλεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τον νομάρχη της περιοχής Aisne, η πιο πιθανή αιτία της λοίμωξης είναι το βακτήριο E.coli, που σχετίζεται με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων.

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν στις 12 Ιουνίου στην περιοχή γύρω από την πόλη Σεν-Καντέν, νότια της Λιλ. Τα παιδιά, ηλικίας από 1 έως 12 ετών, διακομίστηκαν σταδιακά στο νοσοκομείο, παρουσιάζοντας έντονα γαστρεντερικά προβλήματα, όπως αιμορραγική διάρροια. Πέντε από αυτά εμφάνισαν HUS, ανέφερε η υγειονομική αρχή της περιοχής Hauts-de-France.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχε αναφερθεί ακόμη ένα νέο κρούσμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων παιδιών σε οκτώ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα παιδιά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, καθώς δεν ανήκουν στις ίδιες κοινωνικές ομάδες ούτε φαίνεται να κατανάλωσαν τα ίδια γεύματα. Έχει αποκλειστεί επίσης το ενδεχόμενο μόλυνσης από το πόσιμο νερό, που –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά– «είναι ασφαλές για κατανάλωση και καθημερινή χρήση».

Συνεχίζονται οι βιολογικές αναλύσεις για τον εντοπισμό του ακριβούς βακτηριακού στελέχους, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται αν η πηγή της μόλυνσης ήταν κάποιο μολυσμένο κρέας. Όπως μετέδωσε το τοπικό μέσο L’Aisne nouvelle, αρκετοί κρεοπώλες στη Σεν-Καντέν υποχρεώθηκαν να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία τους, ενώ έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο δείγματα από κρέας, μαρινάδες και καρυκεύματα.

Οι αρχές κάλεσαν τους γονείς να τηρούν αυστηρά μέτρα υγιεινής, συστήνοντας σχολαστικό πλύσιμο χεριών, φρούτων και λαχανικών, καλό μαγείρεμα του κρέατος και διαχωρισμό ωμών και μαγειρεμένων τροφών.

«Παρά τις προσπάθειες, δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει την ακριβή πηγή της μόλυνσης, καθώς οι οικογένειες έχουν προμηθευτεί τα τρόφιμά τους από διαφορετικά καταστήματα», σημείωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM
Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Διεθνή / Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους μεσολαβητές – Ζήτησε τερματισμό της κατοχής και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM