Φυλάκιση 2,5 ετών για το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας

Φυλάκιση 2,5 ετών για το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας Facebook Twitter
O Βίλι Σέλτεν (αριστερά).
3

Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Βίλι Σέλτεν, ο οποίος προκάλεσε το διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη με το αλογίσιο κρέας, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών.

Το ολλανδικό δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεση έκρινε ότι δύο επιχειρήσεις χονδρικής που ανήκαν στον Σέλτεν είχαν αγοράσει και επεξεργαστεί τουλάχιστον 330 τόνους αλογίσιου κρέατος το 2011 και το 2012, το οποίο στη συνέχεια πώλησαν σε πελάτες ως βοδινό.

«Πουλώντας το κυρίως σε αλλοδαπούς αγοραστές συνέβαλε στην αρνητική εικόνα της ολλανδικής βιομηχανίας κρέατος και προκάλεσε ζημιά στον κλάδο» προς δικό του όφελος, σύμφωνα με το δικαστήριο. Το Reuters επισημαίνει πως οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη διπλάσια ποινή.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως τον Ιανουάριο του 2013, όταν η ανάλυση δειγμάτων έδειξε ίχνη αλογίσιου κρέατος σε κατεψυγμένα μπιφτέκια που πωλούνταν σε δύο βρετανικά σουπερμάρκετ, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν παρόμοια προϊόντα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Σέλτεν υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η λάθος σήμανση έγινε από αμέλεια και δεν ήταν σκόπιμη. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του, επισημαίνοντας ότι τα τιμολόγια που εξέδιδαν οι επιχειρήσεις του δεν ανέφεραν καν ότι εμπορεύονταν αλογίσιο κρέας.

Εξαιτίας του σκανδάλου, αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά τουλάχιστον 50.000 τόνοι κρέατος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Διεθνή / Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ξεκινούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική νηοπομπή για να σπάσουν τον αποκλεισμό
LIFO NEWSROOM
kamila-sexoualiki epithesi

Διεθνή / Όταν η βασίλισσα Καμίλα αντιμετώπισε σεξουαλική επίθεση ως μαθήτρια: «Τον χτύπησα με το παπούτσι στο ευαίσθητο σημείο»

Στο βιβλίο "Power and the Palace" αναφέρεται πως η βασίλισσα αποκάλυψε το γεγονός στον Μπόρις Τζόνσον κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Διεθνή / Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν στην αμερικανική επικράτεια για ιατρική περίθαλψη, σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, ή επιχειρηματικούς σκοπούς
LIFO NEWSROOM
Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα: Αναχώρησε ο στολίσκος αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla» με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

«Είναι η μεγαλύτερη αποστολή αλληλεγγύης στην ιστορία» με «περισσότερους ανθρώπους και περισσότερα πλοία από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια μέχρι τώρα να φθάσει στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
«ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / «ΗΠΑ και Ρωσία» θεωρούν πως η Ευρώπη «εμποδίζει παρασκηνιακά» το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

«Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστηρίζουν δημόσια την αμερικανική προσπάθεια και επιχειρούν παρασκηνιακά να αναιρέσουν την όποια πρόοδο», σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios
LIFO NEWSROOM
Οι εκδόσεις που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Διεθνή / Τα περιοδικά που απευθύνονται στο LGBTQ+ κοινό αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους διαφημιστές, προειδοποιούν οι εκδότες

Η αντι-DEI εκστρατεία στις ΗΠΑ και οι διαφημιστές που αποφεύγουν να συνεργαστούν με τα έντυπα που απευθύνονται στην LGBTQ+ κοινότητα και άλλες μειονότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η δικαιοσύνη για άλλη μία φορά απέδειξε (δυστυχώς) ότι δεν είναι τυφλή. Ο τύπος πρέπει να έχει βγάλει τουλάχιστον €3.000.000 και μετά από 2,5 χρόνια στη φυλακή θα τα γλεντά στην υγειά των δικαστών. Από την άλλη, μπορεί να τα γλεντά παρέα και με τους δικαστές, αν σκεφτεί κανείς την ποινή που του επέβαλαν.
Και μετα λεμε για το ελλαδισταν. Ο τυπος πουλησε 330 τονους με αλογισιο κρεας αμφιβολου ποιοτητας και πιθανον επικινδυνο για την υγεια μας και εφαγε μονο 2,5 χρονια (εξαγορασιμα πιστευω)