Φυλάκιση 2,5 ετών για το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας

Φυλάκιση 2,5 ετών για το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας Facebook Twitter
O Βίλι Σέλτεν (αριστερά).
3

Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Βίλι Σέλτεν, ο οποίος προκάλεσε το διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη με το αλογίσιο κρέας, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών.

Το ολλανδικό δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεση έκρινε ότι δύο επιχειρήσεις χονδρικής που ανήκαν στον Σέλτεν είχαν αγοράσει και επεξεργαστεί τουλάχιστον 330 τόνους αλογίσιου κρέατος το 2011 και το 2012, το οποίο στη συνέχεια πώλησαν σε πελάτες ως βοδινό.

«Πουλώντας το κυρίως σε αλλοδαπούς αγοραστές συνέβαλε στην αρνητική εικόνα της ολλανδικής βιομηχανίας κρέατος και προκάλεσε ζημιά στον κλάδο» προς δικό του όφελος, σύμφωνα με το δικαστήριο. Το Reuters επισημαίνει πως οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη διπλάσια ποινή.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως τον Ιανουάριο του 2013, όταν η ανάλυση δειγμάτων έδειξε ίχνη αλογίσιου κρέατος σε κατεψυγμένα μπιφτέκια που πωλούνταν σε δύο βρετανικά σουπερμάρκετ, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκαν παρόμοια προϊόντα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Σέλτεν υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η λάθος σήμανση έγινε από αμέλεια και δεν ήταν σκόπιμη. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του, επισημαίνοντας ότι τα τιμολόγια που εξέδιδαν οι επιχειρήσεις του δεν ανέφεραν καν ότι εμπορεύονταν αλογίσιο κρέας.

Εξαιτίας του σκανδάλου, αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά τουλάχιστον 50.000 τόνοι κρέατος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΕΙΤ ΤΡΙΣΤΑΝ ΤΕΙΤ

Διεθνή / Άντριου Τέιτ - Τρίσταν Τέιτ: Τα αδέλφια έμειναν μόνα χωρίς τους ακροδεξιούς συμμάχους τους

Σύμμαχοι που υποστήριζαν ότι «θα είναι δίπλα τους», δεν έχουν τοποθετηθεί για τη σύλληψή τους - Κατηγορούνται για μία σειρά από αδικήματα και ενδέχεται να εκδοθούν στη Βρετανία
THE LIFO TEAM
ΚΙΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Διεθνή / Ισπανία: Η κατάκτηση του Μουντιάλ εκτόξευσε το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών

Οι αναζητήσεις πτήσεων αυξήθηκαν έως και 33 φορές - Δημοσιεύθηκε οδηγός για τις ισπανικές επιχειρήσεις λιανικής, ώστε να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις των Κινέζων καταναλωτών
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Η δικαιοσύνη για άλλη μία φορά απέδειξε (δυστυχώς) ότι δεν είναι τυφλή. Ο τύπος πρέπει να έχει βγάλει τουλάχιστον €3.000.000 και μετά από 2,5 χρόνια στη φυλακή θα τα γλεντά στην υγειά των δικαστών. Από την άλλη, μπορεί να τα γλεντά παρέα και με τους δικαστές, αν σκεφτεί κανείς την ποινή που του επέβαλαν.
Και μετα λεμε για το ελλαδισταν. Ο τυπος πουλησε 330 τονους με αλογισιο κρεας αμφιβολου ποιοτητας και πιθανον επικινδυνο για την υγεια μας και εφαγε μονο 2,5 χρονια (εξαγορασιμα πιστευω)