Φωτιά στο Λονδίνο: Νεκροί μητέρα και τρία παιδιά της – Κρατείται ως ύποπτος ένας 41χρονος

Φωτιά σε σπίτι στο Λονδίνο: Νεκροί μητέρα και τρία παιδιά – Ύποπτος για δολοφονία ένας 41χρονος Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Μια έφηβη δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο έπειτα από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε κατοικία στο βορειοδυτικό Λονδίνο, στοιχίζοντας τη ζωή μιας μητέρας και τριών παιδιών της. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν την ανάκριση ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος για τον εμπρησμό και τις δολοφονίες.

Μια γυναίκα 43 ετών, ένα κορίτσι 15 ετών και δύο αγόρια ηλικίας οκτώ και τεσσάρων ετών ανασύρθηκαν νεκροί από τις φλόγες, οι οποίες κατέστρεψαν ολοσχερώς δύο σπίτια στην περιοχή Στόουνμπριτζ του Μπρεντ, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου το απόγευμα της Κυριακής, ένα κορίτσι 13 ετών από την ίδια οικογένεια παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μια γυναίκα 71 ετών, επίσης συγγενικό πρόσωπο, τραυματίστηκε στην πυρκαγιά αλλά έχει λάβει εξιτήριο.

Ένας άνδρας 41 ετών, που συνελήφθη έξω από το σπίτι το πρωί του Σαββάτου, παραμένει υπό κράτηση.

Στο σημείο του τραγικού περιστατικού, κάτοικοι της περιοχής αφήνουν λουλούδια και ένα μπλε αρκουδάκι στη μνήμη των θυμάτων, ενώ συνεργεία της πυροσβεστικής, φορώντας κράνη και αναπνευστικό εξοπλισμό, έχουν στήσει σκαλωσιές στα καμένα κτίρια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανέφερε ότι η μητέρα και ένα από τα παιδιά της ανασύρθηκαν από τον δεύτερο όροφο, ωστόσο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους από πλήρωμα ελικοπτέρου της αεροδιακομιδής. Τα άλλα δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά μέσα στο κτίριο κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η 60χρονη Σέσιλια Μάρκις, κάτοικος της περιοχής και εργαζόμενη στην ομάδα εστίασης της Μπρέντφορντ FC, δήλωσε σοκαρισμένη από το μέγεθος της καταστροφής. «Αυτό θα αφήσει ένα βαθύ τραύμα στην κοινότητα», είπε.

Σε δήλωσή του το Σάββατο, ο ανώτερος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Στιβ Άλεν, ανέφερε ότι η έρευνα για τα αίτια της φωτιάς διεξάγεται από την αστυνομία. «Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μια γυναίκα και τρία από τα παιδιά της έχασαν τη ζωή τους στο σημείο. Οι υπόλοιποι συγγενείς έχουν ενημερωθεί, και οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν να τους παρέχουν υποστήριξη σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Αναγνωρίζω τον βαθύ αντίκτυπο που έχει αυτό το περιστατικό στην τοπική κοινότητα», δήλωσε ο Άλεν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά να εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Η πρόεδρος του μουσείου ζητά εγκατάσταση αστυνομικού τμήματος

Η πρόεδρος του Λούβρου ζητά αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας μετά τη μεγάλη ληστεία ιστορικών κοσμημάτων. Σχέδιο για νέο αστυνομικό τμήμα και εκσυγχρονισμό βιντεοεπιτήρησης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Διεθνή / Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση τού χρωστά 230 εκατ. δολάρια - «Μηνύω τον εαυτό μου»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται για αποζημίωση λόγω ομοσπονδιακών ερευνών, στις οποίες υπεβλήθη κατά τη διάρκεια και μετά την πρώτη του θητεία
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM