Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από καταιγίδες που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στη νότια Ινδία.

 

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε την παράκτια πολιτεία της Κεράλα, με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» τα ποτάμια, πλημμυρίζοντας δρόμους. Οχήματα βυθίστηκαν μέσα στις λάσπες, σπίτι κατέρρευσαν, ενώ ολόκληρα χωριά έχουν αποκοπεί. Σοκαριστικό είναι το βίντεο, που ανήρτησε ο Guardian στο Instagram,  όπου αποτυπώνεται η στιγμή που σπίτι καταρρέει εξαιτίας των πλημμυρών. 

 

 

«Δεν είναι μόνο οι πλημμύρες ή οι κατολισθήσεις που είναι η αιτία του θανάτου... δύο άνθρωποι πέθαναν επειδή είχαν εγκλωβιστεί κάτω από ένα όχημα και δύο παιδιά πέθαναν λόγω της κατάρρευσης ενός τοίχου», δήλωσε αξιωματούχος στο CNN.

 

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έχουν στηθεί τουλάχιστον 100 καταυλισμοί για να τους φιλοξενήσουν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Κεράλα, Πιναραγί Βιτζαγιάν.

 

Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται, ενώ αναζητούνται επιζώντες. Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία. Δημόσιοι λειτουργοί που ρωτήθηκαν είπαν ότι δεν γνωρίζουν πόσοι είναι οι αγνοούμενοι.